Bacalaureat 2015 la română. O sibiancă dă BAC-ul la 42 de ani. „Eu zic că, dacă faci nişte meditaţii şi pui un pic mintea la contribuţie, treci”

Bacalaureat 2015 la română. O sibiancă dă BAC-ul la 42 de ani. „Eu zic că, dacă faci nişte meditaţii şi pui un pic mintea la contribuţie, treci”

Anca Ilmaz da Bacalaureatul la 42 de ani - Foto Ramona Găină

Examenul de Bacalaureat 2015 română scris a fost unul destul de uşor, spun candidaţii din Sibiu. Aceştia au putut ieşi cu foile cu subiecte bacalaureat 2015 română abia după două ore şi jumătate, iar până atunci părinţii şi profesorii care îi aşteptau emoţionaţi i-au „chestionat” pe elevii care ieşiresă deja din examen, pentru a afla ce subiecte s-au dat. Aflaţi totul despre rezolvări subiecte română bacalaureat pe site-ul adevarul.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Examenul de Bacalaureat 2015 română scris a fost unul care, cel puţin la prima vedere, nu le-a dat foarte multă bătaie de cap elevilor din Sibiu. La poarta Colegiului Tehnic Independenţa, părinţi dar şi profesori îi aşteptau încă de dimineaţă pe primii elevi care au terminat proba pentru a afla ce anume au avut pe listele cu subiecte română Bacalaureat 2015. 
 
„S-a pregătit un an de zile, sperăm şi nota să fie pe măsură, îşi doreşte să dea la Inginerie dacă totul este ok. A făcut meditaţii la română o dată pe săptămână, preţurile între 30 şi 80 ora, depinde de profesor”, spune Iulia Lupu, o mămică emoţionată care îşi aştepta băiatul la poarta liceului. 
 
Tot la poarta liceului împărţeau de zor pliante reprezentantele mai multor şcoli postliceale unde, spune reclama, eşti acceptat cu sau fără diplomă de Bacalaureat. Chiar dacă examenul de bacalaureat 2015 română scris a avut loc abia luni, Ana Maria Cacoveanu avea deja depus dosarul la o astfel de şcoală. Cu alte cuvinte, chiar dacă rezolvările ei la subiecte română Bacalaureat 2015 nu vor fi cele mai inspirate, are „asigurată” continuarea studiilor. 

Toate informaţiile importante despre BACALAUREAT 2015 la română, în acest articol:

Subiecte Bacalaureat 2015 română. Rezolvări, barem

 
„A fost destul de bine, am scris, a fost uşor, am avut despre un personaj, Ion Creangă. Am învăţat cu o lună-două înainte, am făcut meditaţii la matematică, la română nu. Mai departe m-am înscris la o postliceală, la asistent farmacie, fără BAC, că nu e obligatoriu”, a spus Ana Maria Cacovean. 

Bacalaureat 2015 limba română „Moromete este uşor de caracterizat, are foarte multe caracteristici”

Paul Călcioiu a ieşit destul de optimist din examen. L-a caracterizat la subiectul 3 pe Nicolae Moromete, „singurul care mi-a venit atunci pe moment”, iar subiectul cu textul argumentativ despre importanţa sportului în viaţa oricărui tânăr i s-a părut destul de complicat. 
 
„Mi s-a părut destul de uşor, nu foarte greu, la subiectul 3 a trebuit să prezint un personaj şi l-am ales pe Moromete, este un personaj destul de complicat şi este singurul care mi-a venit atunci pe moment şi este uşor de caracterizat, are foarte multe caracteristici. Primul subiect a fost cel mai simplu, al doilea a trebuit să scriem un text argumentativ, a fost destul de complicat, a trebuit să scriem despre importanţa sportului în viaţa oricărui tânăr, a trebuit să venim cu argumente destul de bune. Nu am făcut meditaţii, o să dau mai departe în Cluj la informatică”, a spus Paul Călcioiu. 
 
 
Nu doar părinţii au „păzit” porţile liceelor. Silvana Axente, diriginta unei clase de-a XII-a, a venit să-şi susţină elevii, cărora le strânsese şi le ţinea chiar ea, într-o poşetă, telefoanele mobile. „Emoţii, un pic, da, ei spun că s-au pregătit, acum să vedem rezultatele”, a spus Silvana Axente. 
 

Bacalaureat 2015 limba română. Examenul de maturitate la 42 de ani: „Nu mi s-a părut deloc greu”

 
La 42 de ani, Anca Ilmaz, absolventă de anul acesta a unui liceu la seral, s-a prezentat în sala de examen cu ceva emoţii. Recunoaşte că a făcut şi ceva meditaţii, are totuşi o vârstă, „fără meditaţii, avem o vârstă, 42, zic că totuşi...”
 
„Nu mi s-a părut greu, după cum ştiam că e foarte foarte greu acum chiar nu mi s-a părut deloc greu, în ceilalţi ani a fost un pic mai greu, acum au fost probabil şi mai indulgenţi profesorii. Bine, nu s-a putut face altceva dar au fost mai indulgenţi, am putut să fim un pic mai relaxaţi şi să nu stăm aşa mult în stres ca în ceilalţi ani. Nu am emoţii la celelate probe scrise. Eu zic că dacă faci nişte meditaţii şi pui un pic mintea la contribuţie le treci”, a spus Anca Ilmaz. 
 
Vă mai recomandăm: 
 
 
Iuliana Poplăcean este unul dintre cei 7 elevi din judeţul Sibiu care au reuşit să obţină nota 10 la examenul de Evaluare Naţională 2015. Rezulatatele la Evaluare Naţională 2015 s-au afişat vineri pe site-ul edu.ro şi la centrele de examinare.
 
 
Pavel Diaconu, în vârstă de 69 de ani, din localitatea sibiană Răşinari, merge la toate evenimentele importante îmbrăcat în ia tradiţională românească. Din dragoste pentru tradiţii, bătrânul şi-a amenajat acasă şi un minimuzeu cu obiecte tradiţionale.
 
 
„Noica a fost filat ca un obiectiv militar“ avea să afirme Andrei Pleşu, despre Securitatea care l-a urmărit pe filozof pe tot parcursul vieţii, indiferent că acesta s-a aflat la Bucureşti, în Păltiniş sau în alte părţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările