Bacalaureat 2015 Limba Maternă Germană Sibiu: „Examenul a fost mai greu decât la limba română“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proba de Bacalaureat 2015 germană scris a fost una surprinzător de grea, spun candidaţii din Sibiu, oraş unde învăţământul în limba germană este unul cu tradiţie. Aceştia au putut ieşi cu foile cu subiecte bacalaureat 2015 germană abia după două ore şi jumătate, iar puţinii elevi care au ieşit înainte de 11:30 au povestit emoţionaţi ce subiecte s-au dat. Aflaţi totul despre rezolvări subiecte germană bacalaureat pe site-ul adevarul.ro.

Bacalaureat 2015 Limba Maternă Germană

Chiar dacă la Sibiu învăţământul în limba germană este unul cu tradiţie iar notele în anii anteriori la Bacalaureat au fost de regulă mari şi foarte mari, elevii spun că subiectele la Bacalaureat 2015 germană nu au fost deloc uşoare. Cei mai emoţionaţi au fost şi de această dată părinţii, care se aşteptau ca în principal băieţii, mai înclinaţi spre latura reală decât cea umanistă, să aibă probleme legate de subiecte germană Bacalaureat 2015. 

„Mi s-a părut destul de greu, a fost la română mult mai uşor şi mă aşteptam să fie mai uşor. La primul subiect am avut un text la prima vedere, trebuia să scriem pe scurt ce se întâmplă în text, al doilea exerciţiu să ne zicem părerea despre o propoziţie, ca un fel de text argumentativ, şi al doilea subiect despre o operă, trebuia să ştim relaţia între două personaje”, a povestit emoţionată, la ieşirea din examen, Andreea Sârbu. Vrea să urmeze o specializare pe grafică, în Elveţia, şi pentru a rezolva cum trebuie subiectele la Bacalaureat 2015 germană a făcut şi meditaţii, însă spune că nu au ajutat-o prea mult. 

Radu Căpăţână a ieşit ceva mai optimist din sala de examen, şi este de părere că cerinţele din lista cu subiecte germană Bacalaureat 2015 au fost de nivel mediu. Şi el spune însă că, surprinzător, a fost mai greu decât la română scris. „Primul subiect a fost un text în proză, unde a trebuit să redăm conţinutul practic, la subiectul doi am avut o comparaţie între două drame, două caracterizări ale unor personaje, şi la subiectul trei o scrisoare, ni s-au oferit datele necesare, nume, dată, către cine, şi noi să formulăm o scrisoare”, a povestit Radu.

Bacalaureat 2015 germană. Mămicile, emoţii mai mari decât copiii

La poarta liceului, cele mai mari emoţii le-au avut, însă, părinţii. O mămică al cărei băiat îşi doreşte să urmeze o facultate în Germania sau Austria povestea amuzată cum l-a adus ea la examen cu maşina, „nu l-am lăsat să vină cu maşina lui, să nu se streseze că nu găseşte loc de parcare”. Zâmbeşte, însă recunoaşte că e mult mai stresată decât fiul ei. 

La fel şi Raluca Gligor, o altă mămică, venită să-şi aştepte fata. „Sigur am emoţii mai mari, pentru că e limba germană şi au şi copiii emoţii mai mari decât la celelalte materii. Am fată, s-a pregătit, nu a primit meditaţii la nimic, a învăţat, s-a descurcat, să sperăm că va fi şi astăzi la fel de bine ca ieri, dar slabe şanse, credem noi”, spune Raluca Gligor. 

Vă mai recomandăm: 

Frumoasă şi deşteaptă. Iuliana Poplăcean a luat nota 10 la Evaluarea Naţională 2015: „Nu aş pleca niciodată din ţara mea, oamenii sunt mult mai calzi aici!”

Iuliana Poplăcean este unul dintre cei 7 elevi din judeţul Sibiu care au reuşit să obţină nota 10 la examenul de Evaluare Naţională 2015. Rezulatatele la Evaluare Naţională 2015 s-au afişat vineri pe site-ul edu.ro şi la centrele de examinare.

Pavel Diaconu, bătrânul care merge la toate evenimentele îmbrăcat în cămaşa tradiţională şi promovează ia pe Facebook: „Ia şi tricolorul le am la suflet“

Pavel Diaconu, în vârstă de 69 de ani, din localitatea sibiană Răşinari, merge la toate evenimentele importante îmbrăcat în ia tradiţională românească. Din dragoste pentru tradiţii, bătrânul şi-a amenajat acasă şi un minimuzeu cu obiecte tradiţionale.

Cum îl fila Securitatea pe filosoful Noica: „A reluat legăturile cu legionarii trădători de patrie Cioran Emil, Eliade Mircea“ - note informative

„Noica a fost filat ca un obiectiv militar“ avea să afirme Andrei Pleşu, despre Securitatea care l-a urmărit pe filozof pe tot parcursul vieţii, indiferent că acesta s-a aflat la Bucureşti, în Păltiniş sau în alte părţi.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite