Aproximativ o sută de sibieni, solidari cu bucureştenii care au ieşit în stradă. Marş de protest în centrul oraşului

Aproximativ o sută de sibieni, solidari cu bucureştenii care au ieşit în stradă. Marş de protest în centrul oraşului

Aproximativ 100 de persoane au protestat in centrul Sibiului

Aproximativ o sută de sibieni au ieşit marţi seara în Piaţa Mare din centrul oraşului, pentru a lua parte la un marş de solidaritate cu cei peste 20.000 de oameni ieşiţi în stradă în Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Marşul a început cu un moment de reculegere iar participanţii au aprins lumânări în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la Clubul Colectiv. Preotul care slujeşte al biserica din incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a venit de asemenea la faţa locului şi a spus o rugăciune. 

Apoi, oamenii au plecat în marş în Piaţa Mare şi pe strada Nicolae Bălcescu, scandând lozinci precum ”Corupţia ucide”, ”Demisia” sau ”Corupţia şi hoţia distrug România”. Protestatarii au spus că revolta lor vizează întreaga clasă politică. 

Manifestarea s-a încheiat în jurul orei 23:00 iar proteste sunt anunţate pe reţelele de socializare şi în zilele următoare. 

Vă mai recomandăm: 

O mie de sibieni au mărşăluit în tăcere, în memoria victimelor din clubul Colectiv

O mie de tineri au străbătut luni seara Sibiul, cu candele aprinse în mâini, pentru a le aduce un ultim omagiu celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la clubul Colectiv.

 
Bucureştenii s-au strâns în Piaţa Universităţii, dar au ajuns la Guvern şi au blocat Piaţa Victoriei, unde au protestat o oră jumătate. Cei aproximativ 15.000 de oameni au ajuns în faţa Parlamentului, după ce au ţinut un moment de reculegere în Piaţa Revoluţiei. Forţe impresionante de jandarmi asigură ordinea. Protestatarii cer demisia lui Victor Ponta, a lui Gabriel Oprea şi a lui Cristian Popescu Piedone.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările