Aparat inventat de NASA, adus în premieră la Sibiu (FOTO)

Aparat inventat de NASA, adus în premieră la Sibiu (FOTO)

Bioterapeutul Florentina Cîrjan a adus aparatul la Sibiu

Conferinţa Internaţională de Terapii Complementare şi Holistice, aflată în desfăşurare la Sala Thalia, a dus la Sibiu şi o premieră: un aparat de evaluare a stării de sănătate, conceput de NASA acum aproape o jumătate de secol şi folosit iniţial la supravegherea sănătăţii cosmonauţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

CITEŞTE ŞI:

Bolnavii sunt trataţi „pe datorie“, de farmaciile din Sibiu

Ţânţarul ucigaş a făcut două victime în România. Sibiul este în topul oraşelor infestate

Denumit INDIGO de firma canadiană care îl produce, aparatul funcţionează prin emiterea unor unde de vibraţie foarte fine, care o dată ce intră în rezonanţă cu undele emise de corpul uman oferă specialiştilor informaţii foarte preţioase cu privire de starea de sănătate a pacientului.

 „Aparatul este avizat în străinătate ca aparat medical, în vreme ce la noi este avizat doar terapeutic. Un test cu acest aparat durează cam cinci minute, timp în care el emite într-o primă fază în frecvenţa de vobraţie a omului. După care emite peste 10.000 de tipuri de frecvenţe, sau itemi cum le mai spunem noi, itemi care merg spre diferite organe. La unii dintre aceşti stimuli organismul nu reacţionează, dar la alţii reacţionează cu răspunsuri pe aceaşi frecvenţă. În funcţie de răspounsul organismului se poate face o identificare a stării de sănătate şi chiar a stării emoţionale sau psihice”, explică Adina Florentina Cîrjan, terapeut biofeedback. Un astfel de aparat costă în jur de 24.000 de dolari şi vine cu tot cu o serie de cursuri de specialitate, absolut necesare folosirii lui. Aparatul este folosit pe scară largă în Europa, în vreme ce în România a apărut doar de câţiva ani. „Modelul acesta nou apărut – Indigo – există doar şapte în toată România, unul dintre acestea fiind la Sibiu”, mai spune Adina Florentina Cîrjan. Conferinţa de la Sala Thalia se încheie duminică seară, de la ora 20.00.


Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:


citeste totul despre: