Amalia Cindrea, soţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, a fost numită şefă la Protecţia Consumatorilor

Amalia Cindrea, soţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, a fost numită şefă la Protecţia Consumatorilor

Amalia Cindrea a fost numita sefa la Protectia Consmuatorului pe 7 ianuarie -Foto Arhiva Adevărul

Amalia Cindrea conduce din 7 ianuarie Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Sibiu, fiind numită intermiar în funcţie, potrivit fostului şef al OPC Sibiu, Ioan Băra.

Ştiri pe aceeaşi temă

Amalia Cindrea, soţia preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, este noua şefă a Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Sibiu. Potrivit fostului şef al OPC Sibiu, Ioan Băra, Amalia Cindrea „A fost nominalizată temporar în funcţie, până la concurs” iar domnia sa a rămas în cadrul OPC „pe o funcţie publică de execuţie”.

Amalia Cindrea este comisar şef adjunct, în urma reorganizărilor din structurile ANPC, structura judeţeană de la Sibiu fiind, potrivit lui Ioan Băra, fără personalitate juridică şi în subordinea celei de la Braşov.

Procesul privind angajarea Amaliei Cindrea la cabinetul parlamentar al soţului, încă pe rol

Amalia Cindrea a fost deputat în legislatura 2000-2004 din partea Partidului Conservator, trecând ulterior la PSD. Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaţilor, este absolventă a Institutului Politehnic Cluj Napoca, Facultatea de Mecanică, specializarea Tehnologia Construcţiilor de Maşini, iar până să ajungă în parlament a fost printre altele manager general la două societăţi comerciale dar şi inginer în cadrul IAP Dacia Piteşti.

Amalia Cindrea a fost şi subprefect al Sibiului şi a lucrat şi în cadrul unei firme de leasing, ea revenind în atenţia opiniei publice în anul 2011, când Agenţia Naţională de Integritate l-a acuzat pe Ioan Cindrea, la momentul respectiv deputat, de conflict de interese, pentru că în perioada 5.10.2009-01.02.2011 a avut-o angajată pe Amalia Cindrea la cabinetul său parlamentar.

Cindrea a contestat în instanţă decizia ANI, iar pe 21 martie 2012 Curtea de Apel Alba Iulia i-a admis acţiunea prin care Cindrea solicita anularea actului administrativ. Fostul deputat a intrat ulterior în competiţia electorală la alegerile locale, iar în iunie 2012 a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu.

Agenţia Naţională de Integritate a făcut însă recurs la decizia de la Alba, pe 13 august 2012, iar dosarul a fost înregisatrat în 21 august 2012 pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Procesul a primit primul termen de judecată pentru 4 martie 2013.   

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările