Adolescent de 16 ani, arestat preventiv după ce a furat sute de pachete cu ţigări: provizii pentru un an

Adolescent de 16 ani, arestat preventiv după ce a furat sute de pachete cu ţigări: provizii pentru un an

Aproximativ 400 de pachete de ţigări furate dintr-un magazin de un adolescent de 16 ani din Poplaca - Sibiu

Un minor a ajuns după gratii pentru că a furat ţigări de aproximativ 7.000 de lei. Operaţiunea a durat o jumătate de oră, perioadă în care a sustras dintr-un magazin din Poplaca - Sibiu sute de pachete.

Hoţul a fost găsit după mai bine de trei săptămâni de cercetări. Marţi, 24 noiembrie, a fost reţinut de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Sibiu, iar în ziua următoare a fost prezentat unui judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sibiu, care a decis arestarea preventivă, în ciuda vârstei făptaşului. 
 
Din ancheta poliţiştilor reiese că băiatul de 16 ani din localitatea Poplaca este suspectat că în prima duminică a lunii noiembrie, între orele 18:00 – 18:30,  „a sustras mai multe pachete de ţigări din punctul de lucru al unei societăţi comerciale de pe şoseaua Alba Iulia, din municipiul Sibiu, prejudiciul creat ridicându-se la suma de 6.973,50 de lei”, după cum a declarat Luciana Lazăr, din cadrul IPJ Sibiu.
 
Potrivit aceleiaşi surse „în baza probatoriului administrat, la data de 24 noiembrie, poliţiştii sibieni de investigaţii criminale au luat faţă de tânărul sibian măsura reţinerii 24 de ore pe bază de ordonanţă. La data de 25 noiembrie, în urma prezentării acestuia în faţa instanţei, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă a tânărului pentru o perioadă de 30 de zile”.
 
Cercetările poliţiştilor Biroului de Investigaţii Criminale privind cazul de furt calificat vor continua sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu „urmând a fi documentată întreaga activitate infracţională a persoanei în cauză”, au mai specificat reprezentanţii Poliţiei Sibiu, referindu-se la faptul că adolescentul nu se află la prima abatere de acest gen.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările