ADMITERE FACULTATE 2013 Aproximativ 150 de locuri bugetate puse la bătaie pentru admiterile din toamnă, la ULBS – unde mai sunt locuri libere

ADMITERE FACULTATE 2013 Aproximativ 150 de locuri bugetate puse la bătaie pentru admiterile din toamnă, la ULBS – unde mai sunt locuri libere

Aproape 2.000 de locuri, dintre care aproximativ 150 cu finanţare de la bugetul de stat îi aşteaptă pe viitorii studenţi la sesiunea de admitere din luna septembrie, de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Mai exact, pentru studiile de licenţă candidaţii au la dispoziţie 1953 de locuri bugetate şi cu taxă, la forma de învăţământ cu frecvenţă, la care se adaugă 770 de locuri pentru învăţământul cu frecvenţă redusă şi la distanţă. 
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al ULBS, Daliana Drăguţescu, ”au mai rămas aproximativ 150 de locuri bugetate la toate cele 9 facultăţi, dar nu este finalizată distribuirea lor pe specializări. Specializările cu cele mai multe locuri bugetate rămase disponibile pentru sesiunea de admitere din toamnă sunt Teologie ortodoxă- asistenţă socială şi Conservare şi restaurare”. 
 
 Lista cu locurile rămase libere, buget plus taxă, poate fi consultată AICI
 
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a organizat în luna iulie prima sesiune de admitere în anul universitar 2013-2014. În urma înscrierilor, s-au ocupat peste 90% din locurile bugetate şi peste 30% din locurile cu taxă scoase la concurs.
 
Potrivit reprezentanţilor Universităţii, gradul de ocupare al locurilor bugetate scoase la concurs pentru studiile universitare de licenţă este între 63,3% (Facultatea de Teologie) şi 100% (Facultatea de Ştiinţe Economice). Gradul de ocupare al locurilor cu taxă pentru studiile universitare de licenţă variază între 10,8% (Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului) şi 96% (Facultatea de Medicină).
 
Cea mai mare căutare au avut-o Facultăţile de Medicină, Ştiinţe Economice, Inginerie şi Ştiinţe.
Peste 75% din candidaţii înscrişi în prima sesiune de admitere au confirmat locul primit şi vor deveni, începând cu luna octombrie, studenţi ai Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.
 
În ceea ce priveşte studiile universitare de master, s-au ocupat 76% din locurile bugetate şi 14% din locurile cu taxă, rămânând disponibile 1675 locuri bugetate şi cu taxă pentru cea de-a doua sesiune de admitere, respectiv 345 de locuri pentru învăţământul cu frecvenţă redusă.
 
Oferta educaţională pentru admiterea din septembrie poate suferi modificări cauzate de retragerea unor candidaţi declaraţi admişi în prima sesiune şi, prin urmare, candidaţii sunt îndemnaţi să urmărească site-ul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu, la adresa:  http://www.ulbsibiu.ro/ro/admitere/.
 
Vă mai recomandăm: 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: