Acţiune a salvamontiştilor din Sibiu şi Argeş, pentru salvarea unei femei care a suferit un accident în Munţii Făgăraş/ Pacienta a fost preluată de elicopter

Acţiune a salvamontiştilor din Sibiu şi Argeş, pentru salvarea unei femei care a suferit un accident în Munţii Făgăraş/ Pacienta a fost preluată de elicopter

O femeie de 57 de ani care a suferit un accident în zona de creastă a Munţilor Făgăraş a fost preluată de un elicopter SMURD. Salvamontiştii din Sibiu şi Argeş au intervenit, dar transportul terestru al pacientei ar fi fost mult prea periculos.

Ştiri pe aceeaşi temă

O femeie de 57 de ani care a suferit un accident în zona de creastă a Munţilor Făgăraş, fiind preluată de un elicopter SMURD. Salvamontiştii din Sibiu şi Argeş au intervenit, dar transportul terestru al pacientei ar fi fost mult prea periculos.
 
”Elicopterul SMURD Mureş preia în acest moment o turistă de 57 ani care suferit un traumatism de genunchi pe creasta Munţilor Făgăraşului, în apropiere de Lacul Bâlea”, a anunţat, duminică, şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David.
 
Sursa citată a precizat că au acţionat salvamontiştii din Sibiu şi Argeş, dar transportul terestru al pacientei ar fi fost mult prea periculos.
 
”Evacuarea terestră ar fi implicat riscuri deosebite, întrucât traseul traversează o zona de abrupt”, a precizat Adrian David.
 
Femeia făcea parte dintr-un grup de persoane care aveau echipament corespunzător şi pregătirea necesară pentru parcurgerea traseului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările