Acţiune a salvamontiştilor pentru recuperarea a şapte turişti blocaţi în zona tunelului Bâlea, pe Transfăgărăşan

Acţiune a salvamontiştilor pentru recuperarea a şapte turişti blocaţi în zona tunelului Bâlea, pe Transfăgărăşan

Salvamontiştii sibieni intervin sâmbătă, 6 decembrie, pentru recuperarea a şapte turişti blocaţi în zona de sud a tunelului Bâlea. Aceştia nu pot înainta din cauza avalanşelor repetate care se produc pe zona de evacuare. În Munţii Făgăraş, la peste 1.800 de metri altitudine, riscul producerii de avalanşe este de 3 pe o scară de la unu la cinci.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a anunţat că echipajele intervin pentru recuperarea a şapte turişti care au rămas blocaţi în zona de sud a tunelului Bâlea, care face legătura între judeţele Sibiu şi Argeş.

Turiştii au traversat tunelul încă de dimineaţă, dar acum nu se pot întoarce din cauza riscului de producere a avalanşelor.

”Din cauza avalanşelor care se înregistrează în acel perimetru, turiştii au cerut ajutorul salvamontiştilor. Curg multe avalanşe pe zona de evacuare”, a declarat Adrian David.

Potrivit acestuia, intervin pentru salvarea turiştilor salvamontiştii care se aflau în zonă pentru intervenţia în cazul avalanşei produse în judeţul Argeş.

Salvamontiştii au pus turiştii la adăpost şi aşteaptă să mai îngheţe puţin zăpada, astfel încât să se poată coborâ în siguranţă.

Potrivit salvamontiştilor, riscul producerii de avalanşe în Munţii Făgăraş, la peste 1.800 de metri altitudine, este de trei pe o scară de la unu la cinci.

La staţia meteo de la Bâlea, stratul de zăpadă măsoară 128 de centimetri, dar pe creste este mai mare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările