A opta biserică de gheaţă se inaugurează de Sfântul Valentin

A opta biserică de gheaţă se inaugurează de Sfântul Valentin

Biserica va fi sfintita de sfantul Valentin - Foto Arhiva Adevărul

La fel ca şi în anii trecuţi, slujba de sfinţire a bisericii de gheaţă va fi ţinută de preoţi din mai multe confesiuni religioase.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Biserica este în construcţie, iar slujba de sfinţire este programată pentru 14 februarie. ”Lăcaşul se află în plin proces de edificare, iar la final va avea forma deja binecunoscută, asemănătoare cu cea din sezoanele anterioare, inspiraţia fiind dată de o veche biserică din satul sibian Mâlăncrav. Amenajările interioare vor fi însă altele, atât forma altarului, icoanele în basorelief cât şi amplasarea băncilor pentru participanţii la diversele evenimente, urmând a fi diferite”, spune Vasilica Popa, reprezentant al firmei care se ocupă de proiectul Ice Hotel. 
 
Potrivit sursei citate, în acest sezon biserica va găzdui diverse slujbe sau programe religioase, private sau cu acces liber, mai mulţi români dar şi cetăţeni străini având deja rezervare aici pentru oficierea unor momente importante din viaţa lor. Biserica de Gheaţă face parte din complexul turistic de la Bâlea Lac care mai include hotelul de gheaţă şi iglu-urile de gheaţă. Biserica va dăinui până în luna aprilie a acestui an, în funcţie de condiţiile meteorologice.
 
Vă mai recomandăm: 
 
 
Iubitorii de munte sunt aşteptaţi şi în acest an la Păltiniş, cea mai veche statiune montană din România, dar şi în decorul de poveste de la Bâlea Lac, în inima munţilor Făgăraş.
 
 
Aproximativ 10.000 de cărămizi uriaşe de gheaţă vor fi folosite pentru a fi ridicat, la Bâlea Lac, cel de-al nouălea hotel de gheaţă. Clădirea neobişnuită va fi inaugurată pe 25 decembrie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările