A murit Moise Mihaiu, ultimul veteran din Agnita. În război, şi-a pierdut toată familia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veteranul Moise Mihaiu FOTO Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" / Cincu JNTC
Veteranul Moise Mihaiu FOTO Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" / Cincu JNTC

Veteranul Moise Mihaiu, care şi-a pierdut toată familia în război, a murit la 22 august. În timpul războiului, el şi-a pierdut toată familia.

Decesul ultimului veteran din Agnita a fost anunţat de Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" / Cincu JNTC pe pagina de Facebook: „Rămas bun, veterane...

Ieri, Dumnezeu a ales să îl ia lânga el pe ultimul veteran de război din Agnita, unde va fi împreună cu părinţii, soţia şi fraţii căzuţi pe front.

In ultima parte a celui de-al doilea Război mondial, cu toate că frontul din Iasi s-a rupt pe 23 august, deşi a fost trimis acasă, a simţit că încă poate să îşi aducă contribuţia, hotarându-se să se ducă şi pe celălalt front, cel de vest. A servit cu onoare, devotament şi curaj ţara!!

Nu te vom uita niciodată, vom duce misiunea mai departe şi vom păstra mereu amintirea ultimului veteran din Agnita spunându-ne să fim uniţi sub tricolor.

Vei rămâne mereu în inima noastră ca un părinte pentru că ne-ai învăţat ca pe copiii tăi să luptăm cu gândul la tot ce e frumos în România.

Rămas bun, domnule căpitan (în rezervă) Moise Mihaiu !

Odihneşte-te acum, veterane!“

Şi Ministerul Apărării Naţionale a anunţat decesul veteranului: „Ne-a părăsit ultimul veteran din Agnita, căpitan (în retragere) Mihaiu Moise!

In ultima parte a celui de-al doilea Război mondial, cu toate că frontul din Iaşi s-a rupt pe 23 august, deşi a fost trimis acasă, a simţit că încă poate să îşi aducă contribuţia, hotarându-se să se ducă şi pe celălalt front, cel de vest. A servit cu onoare, devotament şi curaj ţara!

Nu te vom uita niciodată, vom duce misiunea mai departe şi vom păstra mereu amintirea ultimului veteran din Agnita spunându-ne să fim uniţi sub tricolor“.

Vă mai recomandăm:

Viaţa într-un coşciug de fier: războiul, trăit în submarinul Delfinul. Nepot de marinar: „Fiecare plecare a bunicului în misiune putea fi şi ultima“

Basarabia şi Transilvania, „lebedele“ Mării Negre. Cum a fost salvat pasagerul Transilvania din mâna ruşilor printr-un joc diplomatic

Distrugătoarele României, aşii Marinei care au ajuns la fier vechi din cauza ruşilor. Navele erau mai bine echipate şi mai rapide decât cele pe care le avem azi

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite