25 de designeri români şi străini vin la Feeric Fashion Days

25 de designeri români şi străini vin la Feeric Fashion Days

25 de designeri români şi străini vor prezenta, timp de şase zile, cele mai noi tendinţe în moda europeană în cea de-a şasea ediţie a Feeric Fashion Days.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai mare festival de modă din România adună în Sibiu nume importante ale modei. Adina Buzatu, Natalia Vasiliev, Evgheni Hudorojcov, Bianca Popp, Erika Lopez sau Ana Maria Galan şi mulţi alţi designeri de talie internaţională au pregătit colecţii spectaculoase pentru prezentările de modă de la Sibiu.

Între 25 şi 30 iunie, Sibiul redevine capitala naţională a modei. Pe lângă cele două seri de Gală, din 29 şi 30 iunie, ce vor avea loc pe pasarela suspendată din Piaţa Mică, designeri români şi străini vor prezenta individual colecţii inedite, în ton cu locul de desfăşurare. „Prezentările de modă din Feeric Fashion Days sunt atipice în lumea modei tocmai pentru că se petrec în spaţii neconvenţionale. Frumuseţea creaţiilor este dublată de atmosfera fiecărui spaţiu de prezentare. Am insistat pe contrastul dintre piesele de colecţie şi spaţiu în fiecare dintre aceste prezentări individuale”, spune Mitichi, creatorul Feeric Fashion Days.

Adina Buzatu, unul dintre cei mai cunoscuţi stilişti români va prezenta, în 29 iunie, o nouă colecţie de îmbrăcăminte masculină în decorul fantastic al Palatului de vară al baronului Samuel von Brukenthal din Avrig. După prezentarea din tramvai de anul trecut, Bianca Popp revine cu o nouă prezentare complet atipică. Tot în Palatul Brukenthal din Avrig, Bianca îşi va prezenta noile creaţii într-un spectacol acvatic. Modelele vor defila prin apă, pe cursul pârâului din curtea Palatului. „Eu fac haine pentru fetele de orice vârstă care nu vor să se întâlnească cu alte fete îmbrăcate la fel în nicio circumstanţă. Fac haine pentru fetele care urăsc uniformele şi care continuă să creadă că ele sunt altfel decât restul lumii”, spune Bianca Popp despre noua ei colecţie.

După ce anul trecut a prezentat la Feeric Fashion Days două colecţii, Natalia Vasiliev revine la Sibiu cu o prezentare de gală şi o prezentare individuală cu influenţe medievale, pe Pasajul Scărilor, în data de 28 iunie. Cu studii la Milano, un master şi un doctorat în arta modei, Olimpia Dobrotă are în faţă o mare provocare pentru prezentarea individuală din Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului. Fiecare dintre cele 20 de fotomodele va prezenta piesele colecţiei în câte o curte tradiţională iar participanţii la prezentare vor trece pe la fiecare, într-un alai de nuntă cu lăutari. Joi, în 27 iunie, designerul sibian Anca Stănilă revine la Feeric Fashion Days după apariţia din prima ediţie a festivalului. Noua colecţie Anka`s va fi prezentată într-un decor cu totul şi cu totul special, în Bazilica Cetăţii Cisnădioara. Vineri, în 28 iunie, Feeric Fashion Days îl primeşte pentru prima dată pe designerul sârb Pedja Naric. Pedja este unul dintre designerii de top din Serbia iar prezentarea sa individuală va avea loc în fabrica de dropsuri Feleacu a grupului Boromir. Liniile de producţie vor fi funcţionale în timpul prezentării.

Vă mai recomandăm

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările