10 sibieni au ajuns duminică la spital, muşcaţi de căpuşe

Cel mai tânăr pacient are 21 de ani iar cel mai vârstnic, 78 de ani. Niciunul nu a rămas internat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Citiţi şi:

Patru persoane au ajuns la spital,muşcate de căpuşe

Invazie de căpuşe în Sibiu. Numărul celor afectaţi de boli a crescut de 18 ori

11 sibieni au avut nevoie de ajutorul medicilor în week-end-ul care a trecut, după ce au fost muşcaţi de căpuşe. 10 dintre ei au ajuns la Urgenţă doar în cursul zilei de duminică. Potrivit medicilor sibieni, pacienţii, 8 femei şi 3 bărbaţi, au între 21 şi 78 de ani, şi au primit îngrijiri medicale şi tratament, neavând nevoie de internare. 

“Pentru evitarea acestor situaţii neplăcute, medicii recomandă sibienilor ca la ieşirile în aer liber să evite zonele împădurite şi de păşunat, iar dacă ajung totuşi în astfel de zone să poarte îmbrăcăminte adecvată, care să acopere în întregime corpul şi să fie de culoare deschisă.
În momentul în care o persoană a constatat că a fost  muşcată de căpuşă, să se prezinte în cel mai scurt timp la o unitate medicală pentru tratamentul de specialitate”, spune Raluca Puşcă, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările