Vinetele evantai, reţeta unui preparat de post delicios

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vinetele evantai se pregătesc în aproximativ 20 de minute - foto:caietulcureteţe.ro
Vinetele evantai se pregătesc în aproximativ 20 de minute - foto:caietulcureteţe.ro

Vinetele evantai sunt la fel de aspectuoase chiar dacă sunt de post, specifice acestei perioade. Se pregătesc rapid şi arată extrem de bine pe platou.

Vinetele evantai, de post, sunt un fel de mâncare rapid, gustos şi aspectuos în acelaşi timp. Poate să fie pregătit fie atunci când aveţi musafiri şi doriţi să impresionaţi, sau atunci când vă grăbiţi să faceţi ceva de mâncare şi timpul nu e de partea dumneavoastră.

Gina Bradea, blogger culinar, recomandă acest fel de mâncare pentru cei care doresc să diversifice meniul de post din această perioadă. Pentru o porţie, conform reţetei, aveţi nevoie de:

  • O vânătă mare, lunguiaţă
  • Sare
  • Piper
  • Două roşii
  • 2-3 căţei de usturoi
  • Un ardei gras
  • O ceapă
  • Ulei de măsline

Termenul de pregătire este de doar câteva minute, iar timpul total de preparare este de aproximativ 20 minute.

„Tăiem din codiţa de la vânătă, poate fi tăiată şi de tot, dar poate să şi rămână, după care tăiem vânăta felii, de la codiţă până la capăt, dar cu grijă, să nu se rupă. Grosimea unei felii trebuie să fie de cel mult un centimetru. Sărăm puţin, la fiecare felie în parte, după care o lăsăm deoparte 10 minute, ca să lase apa din ea. După ce s-a înmuiat, presărăm piper puţin peste ea şi aşezăm vânăta direct în tava în care o vom băga la cuptor”, îşi începe Gina Bradea reţeta pe site-ul ei.

Între feliile de vinete se aşează, pe rând, ingredientele feliate în prealabil, până ce toate sunt incluse între feliile de vânătă. Peste se pune ulei de măsline, iar mai apoi se bagă la cuptor, la 220 de grade, cu folie de aluminiu. După 15 minute se scoate folia şi se mai lasă puţin pentru a se rumeni.

„Un truc, dacă nu sunteţi la dietă ca să vă împiedice să consumaţi mult ulei, după ce aţi scos-o din cuptor, să turnaţi peste tot un firicel de ulei de măsline, ca la o salată. Gustul pe îl va avea va fi absolu deosebit”, mai explică Gina Bradea.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite