Un tânăr a sustras plăcuţele de la maşina mamei sale, după care i-a cerut 500 de euro pentru a i le înapoia

Un tânăr a sustras plăcuţele de la maşina mamei sale, după care i-a cerut 500 de euro pentru a i le înapoia

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt şi şantaj

O sătmăreancă stabilită de câţiva ani în Germania a fost şantajată când a venit în ţară de propriul copil. Tânărul de 23 de ani i-a furat mamei sale plăcuţele de la maşină, după care i-a cerut 500 de euro pentru a i le înapoia.

Poliţiştii de la investigaţii criminale au prins în flagrant, în cursul zilei de ieri, doi bărbaţi, unul de 23 şi celălalt de 47 de ani, care au şantajat o femeie pentru a- i restitui plăcuţele cu numărul de înmatriculare, plăcuţe care au sustrase  în 22 aprilie de pe un autoturism înmatriculat în Germania, parcat pe calea traian din municipiul Satu Mare.

Femeia a sesizat furtul poliţiştilor, iar din acel moment aceştia au desfăşurat activităţi investigative specifice pentru identificarea autorilor. În această perioadă cei doi au şantajat pe femeie , în sensul că i-au pretins suma de 500 euro pentru a -şi recupera plăcuţele.

Poliţiştii explică că pentru a o determina pe aceasta să le plătească suma cerută, cei doi au exercitat presiuni asupra femeii şi i-au trimis acesteia mesaje de pe trei numere diferite de telefon, numere pe care care le-au activat doar pentru această activitate pe care au desfăşurat-o pentru a nu putea fi identificaţi, folosind cartele telefonice.

După ce au adunat suficiente indicii, în cursul de ieri poliţiştii au organizat flagrantul.

“Banii pe care femeia i-a înmânat intermediarului, adică bărbatului de 47 de ani, au fost daţi mai departe celui care a pus la cale acest plan. Interesant este faptul că unul dintre ei, cel care a premeditat cele petrecute, este chiar fiul femeii”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Camelia Cozma.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt şi şantaj. A fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, iar procurorii au dispus faţă de acesta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile. Celălalt bărbat este cercetat în stare de libertate pentru complicitate la şantaj.

Vă recomandăm şi

FOTO VIDEO Trei hoţi au aruncat o maşină în râul Argeş când şi-au dat seama că poliţştii sunt pe urmele lor

Premieră cu „Furtuna” de Shakespeare la Naţionalul bucureştean. Ion Caramitru îl interpretează pe Prospero

VIDEO UPDATE Percheziţii în Ploieşti, la hoţi din firme. Prejudiciul este de 30.000 de lei

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: