Un om al străzii este cercetat după ce a fost folosit de persoane necunoscute pentru a deţine o firmă ce făcea evaziune fiscală

Un om al străzii este cercetat după ce a fost folosit de persoane necunoscute pentru a deţine o firmă ce făcea evaziune fiscală

Omul semna hârtii în alb la cererea celor care îl controlau

Un om al străzii a fost prostit de câţiva sătmăreni dispuşi să treacăpeste orice prejudecăţi să facă bani, iar acesta a acceptat să fie în acte administratorul societăţii prin care ei fraudau statul. Acum este cercetat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Setea de bani i-a transformat în nişte oameni pentru care nu există obstacole. Vorbim despre liderii grupărilor de crimă organizată, care se folosesc de oamenii fără adăpost pentru acoperirea unor prejudicii de milioane de euro.
 
Atfel că, o persoană din Tăşnad, care locuia într-un garaj, fără apă curentă şi electricitate, cu un venit de 127 de lei pe lună, a căzut pradă unei grupări infracţionale, preluând conducerea în acte a unei societăţi comerciale.
 
După semnarea actelor de cesiune şi eliberarea documentelor de la bancă, unul dintre liderii grupării a ridicat de la o unitate bancară cardul întocmit pe numele persoanei fără adăpost, precum şi codul PIN.
 
Într-o singură lună, în timpul desfăşurării activităţii infracţionale, pe această societate, liderii grupării au rulat sume de zeci de mii de euro.
 
Pentru ca treaba să meargă bine, persoanele erau transportate de către liderii grupării în Zalău, la notarul public, la Oficiul Registrului Comerţului, la diferite unităţi bancare, unde semnau actele de cesiune, de deschidere de conturi, ulterior actele societăţii fiind preluate de către membrii grupării, inclusiv cardurile bancare şi codurile PIN. Totodată, persoanele fără adăpost erau obligate să semneze chitanţe şi facturi fiscale în alb, contracte de prestări servicii, contracte de vânzare-cumpărare, împuterniciri, aceste fiind folosite ulterior pentru desfăşurarea unor activităţi economice fictive, actiziţionarea de bunuri, prestări servicii sau vânzarea unor bunuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările