Un deţinut condamnat pentru tâlhărie calificată a evadat din Penitenciarul Satu Mare. Care sunt semnalmentele puşcăriaşului fugar

Un deţinut condamnat pentru tâlhărie calificată a evadat din Penitenciarul Satu Mare. Care sunt semnalmentele puşcăriaşului fugar

Imagine: Adevărul

Un bărbat condamnat la trei ani de închisoare a evadat sâmbătă de la punctul de lucru al Penitenciarului Satu Mare, informează instituţia printr-un comunicat de presă. Deţinutul este în vârstă de 25 de ani şi era în executarea unei pedepse pentru tâlhărie calificată.  În prezent, el este căutat de poliţiştii de la IPJ Satu Mare, alături de echipe de jandarmi şi poliţişti de frontieră.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
„Sâmbătă, 27.06.2020, în jurul orei 11:30, s-a constatat că deţinutul Varga Marius, în vârstă de 25 de ani, condamnat definitiv la trei ani şi două luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, a părăsit un punct de lucru exterior de pe raza localităţii Satu Mare (GAZ penitenciar). Facem precizarea că acesta era clasificat în regim semideschis”, precizează sursa citată.
 
Forţele de ordine din judeţ au fost alertate pentru prinderea acestuia.
 
„În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Satu Mare şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră. Menţionăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deţinere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani”, a mai menţionat Penitenciarul.
 
La momentul părăsirii punctului de lucru, deţinutul purta tricou roşu, blugi albaştri, tenişi. Pentru orice informaţie cu privire la persoana respectivă, cetăţenii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Satu Mare, la numerele de telefon: 0261/715.488 sau 0261/715.489.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: