Trei obiceiuri depăşite la o nuntă în 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Furatul miresei creează un moment mort în cadrul petrecerii - foto: blog.studioblitz.ro
Furatul miresei creează un moment mort în cadrul petrecerii - foto: blog.studioblitz.ro

După ce, zeci de ani, majoritatea mirilor n-au îndrăznit să schimbe mare lucru în obiceiurile unei nunţi, firmele care organizează evenimente propun o desfăşurare a ceremonialului mai modernă, care presupune mai puţină oboseală pentru miri şi mai multă distracţie.

Nunta este un eveniment extrem de delicat, dat fiind numărul mare de persoane implicate, atât în organizare cât şi în desfăşurarea evenimentului. Cei care au organizat o nuntă până acum ştiu că este imposibil să mulţumeşti pe toată lumea, mai ales că publicul unei nunţi diferă, invitaţii fiind din categorii de vârstă diferite.

Tocmai din acest ultim motiv, zeci de ani la rând nunţile au acelaşi tipar, pentru că mirii nu îndrăzneau să schimbe mare lucru pentru a nu îşi atrage pe urmă vorbe din partea rudelor. Dar în timp s-au găsit destui „curajoşi”  care să facă asta, în special odată cu apariţia primilor organizatori de evenimente, cre au îndrăznit să scoate anumite episoade din nuntă şi să introducă obiceiuri noi. 

„La capitolul „Lucruri care nu se mai poartă la o nuntă”, vorbind de anul 2018 sunt câteva lucruri de punctat, mai ales când vine vorba de o nuntă care se doreşte modernă. În primul rând nu se mai poartă tarostele sau în alte zone numit staroste sau chemător, omul care îi însoţeşte pe miri şi cere mirii de la părinţi, care vorbeşte în locul mirilor şi care are acele texte, mai ales acasă la mireasă, care de multe ori îi fac pe invitaţi să lăcrimeze şi pe femei să îşi strice machiajul. Nu prea se mai practică nici cerutul miresei, pentru că se pierde mult timp cu drumul de la mire la mireasă şi statul pe la case, dar să spunem că acest obicei este încă unul pe jumătate agreat”, afirmă Cristina Nemeş, organizator de evenimente.

Tot aceasta afirmă că mirii caută ca în timpul nunţii să primeze distracţia şi nu diversele momente care se practicau până acum, astfel că furatul miresei a fost înlocuit mai degrabă cu câteva reprize de stat la rând la barul de cocktail. 

„Furatul miresei este un obicei cam prost din punctul meu de vedere pe care nu îl agreez deloc la nunţile pe care le organizez pentru că el creează un mare moment mort în timpul nunţii. În perioada în care mireasa este furată nimeni nu se distrează, nu se simte bine, pentru că mireasa e centrul universului la o nuntă, iar fără ea nu mai e nuntă. E mult timp pierdut, chiar şi două ore, în care lumea care a venit la nuntă, stă degeaba. Un alt obicei care nu se mai practică la o nuntă dorită modernă e şedinţa foto cu fiecare pereche de invitaţi, lângă tort. Şi acest obicei este unul care strangulează nunta, chiar dacă pentru miri este un aşa zis respiro de la dans, dar îi face pe mulţi să înţeleagă că e cam gata nunta şi e oarecum începutul finalului pentru nuntă”, mai afirmă organizatoarea.

Aceasta speră ca şi obiceiul aruncatului buchetului să dispară sau cel puţin să fie înlocuit cu oferirea buchetului de mireasă către cel mai longeviv cuplu sau către un cuplu căruia mirii urmează să le fie naşi de cununie.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite