Ovidiu Silaghi, despre cererea de ridicare a imunităţii: „Acest demers reprezintă o recunoaştere clară a caracterului vădit ilegal, atât a DNA, cât si a Preşedenţiei“

Ovidiu Silaghi, despre cererea de ridicare a imunităţii: „Acest demers reprezintă o recunoaştere clară a caracterului vădit ilegal, atât a DNA, cât si a Preşedenţiei“

Europarlamentarul Ovidiu Silaghi îşi exprimă poziţia faţă de cererea DNA printr-un comunicat de presă

Europarlamentarul Ovidiu Silaghi susţine că demersul DNA de a cere Parlamentului European ridicarea imunităţii sale la trei luni după ce a demisionat din Parlamentul României reprezintă o recunoaştere a demersurilor ilegale ale DNA.

“Observ că DNA înţelege să intre în legalitate potrivit principiului ‘mai bine mai târziu decât niciodată’. Precizez faptul că în cauza pentru care se cere abia acum de la Parlamentul European ridicarea imunităţii mele au fost efectuate acte de urmărire penală de mai bine de trei luni (4 septembrie 2013). Iau acest demers ca fiind şi o recunoaştere clară a caracterului vădit ilegal al demersurilor întreprinse până acum, atât de către DNA prin începerea acestei anchete, cât şi de către Preşedinţia României prin emiterea nelegală a autorizării pentru aceste demersuri ale DNA”, afirmă Silaghi într-un comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.

Europarlamentarul atrage atenţia mass-media asupra “acestor derapaje de la legalitate”, care, potrivit europarlamentarului, “sunt mai degrabă de natură să servească scopurilor politice, şi nu celor legitime pentru care ar trebui să fie făcute”.

“Reiterez şi aspectele susţinute anterior cu privire la nevinovăţia mea şi la şirul de coincidenţe care poate trimite cu gândul la o veritabilă vendetă politică declanşată împotriva mea prin utilizarea unor instituţii ale statului cum ar fi DNA şi ANI, aspect care ar trebui sa dea de gândit oricărui cetăţean responsabil”, transmite Silaghi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: