Sfaturi pentru bărbaţi. Cum să îţi îngrijeşti tenul în sezonul rece

Sfaturi pentru bărbaţi. Cum să îţi îngrijeşti tenul în sezonul rece

Exfolierea şi aplicarea unei creme sunt primii paşi necesari în ingrijirea tenului: Foto: Man`s Daily Life

Chiar dacă este mai gras şi mai rezistent, tenul bărbaţilor are nevoie de tratament pentru a face faţă sezonului rece. Câteva creme şi o alimentaţie corectă pot să facă tenul mereu strălucitor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până nu demult, ritualul îngrijirii pielii era asimilat în totalitate femeii, dar tot mai mulţi bărbaţi moderni descoperă necesitatea grijii faţă de ten, mai ales cei care locuiesc în mediul urban. Firmele de cosmetice s-au adaptat rapid şi după câteva studii şi-au adaptat produsele pentru tenul masculin, diferit de cel feminin. 
 
Acum, bărbaţii care doresc să îşi acorde mai multă atenţie, care se doresc mereu strălucitori şi pregătiţi să facă faţă provocărilor urbane au la îndemână o gamă largă de produse. Marcel Chirazieste unul dintre tinerii extrem de pasionaţi de tot ceea ce înseamnă modă şi îngrijire masculină, neferindu-se să testeze cât de des poate produsele, astfel că acum are cele mai bune sfaturi pentru bărbaţi.
 
„Noi, bărbaţii, ştim ce reprezintă ritualurile de îngrijire a pielii pentru partenerele noastre. Ştim de asemenea că pielea bărbaţilor este foarte diferită de cea a femeilor, fiind cu 25% mai groasă. Chiar şi cu acest „avantaj” pielea necesită o îngrijire atentă şi adaptată tipului de ten şi anotimpului. Dar cum acţionăm pentru a combate factorii externi care ne agresează tenul zilnic? Nu îţi face griji, nu e nevoie să faci eforturi supraomeneşti pentru a avea o piele îngrijită şi a radia frumuseţe”, afirmă Marcel Chirazi.

Marcel sfătuieşte bărbaţii să îşi creeze propriul „arsenal” de creme şi să nu le folosească pe cele ale iubitelor sau ale soţiilor, care au mici şanse să aibă vreun efect asupra lor. Înainte de aplicarea lor este nevoie de o curăţare serioasă a tenului printr-o exfoliere care va elimina celulele moarte de la nivelul tenului. 

„În completarea acesteia vino cu o curăţare în profunzimea pielii, pentru a curăţa tenul de impurităţi precum punctele negre. Gelul Truefitt&Hill No.10 este un gel care printr-o exfoliere delicată, curăţă pielea în profunzime şi o tonifică totodată lăsând-o curată şi cu un aspect fresh. Nu lasă pielea uscată după utilizare şi nu conţine parabeni, alcool sau sulfaţi.
 
După exfolierea şi curăţarea în prealabil a tenului, următorul pas este să aplicăm un ser energizant. Nu te speria de această denumire, serul este, în fapt  o cremă foarte concentrată, cu textură lejeră, care se absoarbe foarte rapid, eliminând astfel senzaţia de pielea încărcată. Aceasta te va ajuta să ai un look proaspăt, chiar şi în dimineţile acelea proaste de luni. Apoi ocupă-te de hidratarea pielii cu o cremă intens hidratantă şi nu uita să acorzi atenţie şi zonei din jurul ochilori. In felul acesta vei prevenii apariţia ridurilor. Pentru acesta ai nevoie de o cremă intens hidratantă adaptată desigur tipului de ten căreia să nu-i lipsească factorul de protecţie”, recomandă tânărul. Pe lângă produsele de înfrumuseţare, pentru a fi mereu îngrijit din punct de vedere al tenului, e nevoie şi de o dietă echilibrată şi bogată în fructe şi legume. Acestea vor face ca tenul tău să îţi fie recunoscător pentru grija pe care i-o porţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările