Satu Mare: Lua mită pentru un dosar care era deja aprobat

Satu Mare: Lua mită pentru un dosar care era deja aprobat

Gabriela Pop, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare

O angajată a Direcţiei de Asistenţă Socială Satu Mare a fost prinsă în flagrant primind 350 de euro mită pentru a facilita aprobarea unui dosar de pensie de handicap. Secretara Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Adulţi, Nagy Andrea, a cerut 700 de euro pentru a interveni  la membrii Comisiei, deşi ştia că dosarul fusese aprobat.

Angajaţii Serviciului Judeţean Anticorupţie din cadrul DNA au fost sesizaţi de o sătmăreancă despre faptul că secretara Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Adulţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului i-a pretins suma de 700 de euro pentru a facilita aprobarea unui dosar. Sătmăreanca ceruse aprobarea dosarului soacrei ei, în vârstă de peste 70 de ani, nevăzătoare de 15 ani, dosar care fusese deja aprobat de Comisie. „A vrut să ia bani pentru un serviciu care nu-şi mai avea sensul, pentru că femeia respectivă avea deja pensia aprobată, iar Nagy Andrea ştia acest lucru. A luat dosarul femeii, a văzut că hotărârea definitivă există şi că trebuia doar să vină să-şi ridice dosarul, iar ea a făcut o încercare de a-i lua bani spunând că va interveni la comisie pentru aprobare”, spune Gabriela Pop, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare.


Flagrantul a avut loc luni dimineaţă, la ora 8.30, în barul hotelului-restaurant Aurora. Nagy Andrea s-a întâlnit cu reclamanta pentru a primi jumătate suma pretinsă. Ea a fost însă prinsă în flagrant şi a fost condusă la Parchet pentru audieri.
Cercetată în libertate
„S-a făcut percheziţia atât în autoturismul ei, parcat lângă restaurant, cât şi la domiciliul acesteia. S-au găsit şi alte dosare şi copii după cărţi de identitate, urmând ca şi acele persoane să fie audiate în cursul procesului”, mai spune procurorul Gabriela Pop.
În cursul audierilor de luni, Nagy Andrea şi-a recunoscut fapta, dar şi că a mai primit mită săptămâna trecută 500 de lei pentru intervenţia în alt caz. „Femeia nu a negat cele întâmplate, motiv pentru care ea nu a fost propusă spre arestare preventivă. Este anchetată în stare de libertate deoarece nu prezintă pericol social şi nu există nici pericolul că aceasta ar putea comite şi alte infracţiuni asemănătoare”, mai spune Gabriela Pop.
Contract de muncă suspendat
Contractul de muncă al lui Nagy Andrea a fost suspendat pe perioada procesului, susţine Mariana Dragoş, directorul adjunct al DGASPC Satu Mare. „Deocamdată, contractul ei este suspendat până la sentinţa definitivă, după care nu mai are ce căuta în instituţia noastră. Astfel de persoane nu pot fi angajate la noi. Personalul din cadrul biroului va fi schimbat pentru a evita orice altă situaţie asemănătoare”, a declarat Mariana Dragoş.
Nagy Andrea, în vârstă de 41 de ani, a fost secretara comisiei timp de doi ani. Contactată de reporterii „Adevărul de seară“, ea a refuzat să comenteze situaţia. „Prefer să nu comentez. Nu am niciun punct de vedere, mă abţin”, a spus Nagy Andrea.
Cercetată penal pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi primire de foloase necuvenite, ea riscă pedeapsa cu închisoarea până la 10 ani cu posibilitate de suspendare.
Citat:
"Prefer să nu comentez. Nu am niciun punct de vedere, mă abţin" Nagy Andrea, acuzată

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: