Satu Mare: Laura Kovesi: "Lipsa de personal este dezastruoasă"

Satu Mare: Laura Kovesi:

Laura Codruţa Kovesi a fost prezentă azi la şedinta de bilant a Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare

„Situaţia de la Satu Mare este una dezastruoasă. Dintr-o schemă de 13 procurori, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare funcţionează doar cu trei procurori. Trebuie să apreciez efortul pe care l-a depus personalul de aici“, a spus Laura Codruţa Kovesi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceasta a precizat că lipsa procurorilor ar putea bloca activitatea instituţiilor. „S-a pus la un moment dat problema închiderii unui număr de 20 de unităţi mai mici, însă Satu Mare nu intră în această discuţie “, a mai declarat procurorul general al României.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare, din schema de patru posturi de conducere şi opt de execuţie sunt vacante posturile de prim procuror şi prim procuror adjunct, respectiv şase posturi de execuţie.

În ceea ce priveşte Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, în cele zece posturi de execuţie au funcţionat un număr de trei procurori, iar funcţia de prim procuror a fost ocupată prin delegări succesive. Aceeaşi situaţie se regăseşte şi la parchetele din localităţile Carei şi Negreşti-Oaş, unde îşi desfăşoară activitatea câte trei procurori.

Peste 13.000 de dosare au fost soluţionate anul trecut de procurorii sătmăreni, iar rata criminalităţii a fost de 160 inculpaţi trimişi în judecată la suta de mii de locuitori. Din cei 627 inculpaţi trimişi în judecată, 51 sunt minori, ceea ce reprezintă 8,13%, în scădere uşoară faţă de acum doi ani.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările