Satu Mare: Hotelul Dacia se vinde cu 14 milioane de euro

Două firme, o persoană fizică şi Ministerul Culturii şi-au arătat până acum interesul pentru monumentul istoric de categoria A din centrul oraşului Satu Mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Omul de afaceri Vasile Ţânţaş spune că nu mai are bani pentru finalizarea lucrărilor de renovare şi consolidare a imobilului. „Din păcate e criză. Cine s-ar fi gândit în 2006 că peste 4-5 ani nu vom mai avea bani pentru a finaliza lucrările? Am încercat să iau împrumut bancar, dar nimeni nu ne dă bani în vreme de criză, aşa că, în iarnă, am început să primim oferte pentru hotel”, a declarat omul de afaceri.
El spune că este dispus să vândă hotelul pentru 14-15 milioane de euro şi că patru investitori şi-au manifestat deja interesul pentru achiziţionarea clădirii-monument istoric.
„Am două firme, una din Europa şi alta de pe alt continent, şi o persoană fizică din Australia care se arată interesaţi de hotel. Nu l-aş da cu plăcere, pentru că are o valoare extraordinară pentru mine şi pentru tot judeţul, dar dacă într-o lună, cel mult o lună şi jumătate, nu primesc credit bancar nu voi avea încotro”, mai spune Ţânţaş. El afirmă că şi Ministerul Culturii este interesat de achiziţIonarea hotelului.

Lucrări sistate din cauza lipsei banilor

Omul de afaceri susţine că ar accepta şi un parteneriat cu un investitor care să finanţeze continuarea lucrărilor de reabilitare. „Deoarece nu mai am bani să termin lucrările şi îmi doresc să pot salva clădirea, propun o afecere: dacă cineva se oferă să termine lucrările, care ar costa circa 8-10 milioane, îi cedez 50% din acţiuni şi devine co-proprietar. După cumpărare, eu până acum am investit circa 4,5 milioane de euro, în care preţul clădirii nu este inclus”, mai spune Vasile Ţânţaş.
Lucrările efectuate până acum au constat în consolidarea pereţilor şi a fundaţiei clădirii. Din cauza lipsei fondurilor, lucrările au fost sistate în iarna anului trecut.
Hotelul Dacia s-a aflat în proprietatea statului, iar în 1989 s-a privatizat, acţiunile fiind împărţite în rândul foştilor angajaţi. Vasile Ţânţaş, actualul proprietar, a intrat în posesisa lui în 2006, când a cumpărat pe rând toate acţiunile.

Cifre:
14 milioane de euro este preţul minim cerut de Vasile Ţânţaş pentru hotelul Dacia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: