Satu Mare: 2% din populaţia judeţului, testată până la finalul lunii mai

Satu Mare: 2% din populaţia judeţului, testată până la finalul lunii mai

Foto Shutterstock

Prefectura Satu Mare a anunţat, luni, că până acum au fost făcute 2.000 de teste în judeţ, iar până la finalul lunii mai numărul va ajunge la 5.000, ceea ce reprezintă 2% din populaţia judeţului.

„În ultimele zile, la nivelul judeţului nu s-au raportat cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19, în schimb, numărul persoanelor vindecate a crescut cu 7, ajungând la 31 în prezent. De asemenea, numărul testelor efectuate este de aproape 2.000 în prezent şi se preconizează că până la finalul lunii mai va ajunge la 5.000, ceea ce reprezintă un procent spre 2% din populaţia judeţului”, a transmis, luni Prefectura Satu Mare.

Sursa citată a precizat că, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, la Satu Mare au ajuns 2.650 de combinezoane, 1000 de măşti FFP3 şi 7.100 de viziere care sunt în curs de distribuire angajaţilor din cadrul unităţilor medicale din prima linie şi medicilor de familie.

”În ceea ce priveşte cele 300.000 de măşti confiscate de poliţiştii de frontieră din Vama Petea în data de 24 aprilie, se aşteaptă o decizie din partea autorităţilor centrale, respectiv a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la distribuirea acestora. În acest sfârşit de săptămână, la Vama Petea au mai fost confiscate 1.350 de combinezoane. Şi în acest caz se aşteaptă un punct de vedere din partea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă”, a mai transmis Prefectura Satu Mare.

În judeţul Satu Mare au fost confirmate 52 de cazuri de infectare cu coronavirus.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: