Sătmărenii au protestat în număr mai mare decât dăţile precedente

Sătmărenii au protestat în număr mai mare decât dăţile precedente

Oamenii au venit de acasă cu mesaje de revoltă faţă de Guvern - foto: A.C

În Satu Mare au fost prezenţi la proteste peste 500 de sătmăreni. Numărul lor este unul foarte mare, comparativ cu celelalte proteste unde s-au adunat cel mult 150 de oameni. Aceştia au pichetat sediul PSD şi al Tribunalului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este a doua zi consecutivă de proteste la Satu Mare şi numărul protestatarilor a trecut semnificativ de această dată peste numărul celor prezenţi la protestele trecute. 
 
Ultimele hotărâri luate de Guvern, în şedinţa din seara zilei de 31 Ianuarie au nemulţumit sătmărenii în maniera în care i-a făcut să iasă din case şi să protesteze împotriva actualei alianţe de guvernare. Atât PSD cât şi ALDE au fost partidele împotriva cărora cei care au ieşit în centrul oraşului au scandat. Graţierea şi modificarea codurilor penale nu sunt pe placul celor din centrul oraşului, care cer demiterea Guvernului ca măsură reparatorie precum şi anularea actelor normative adoptate în şedinţa de Guvern.
În prima oră a protestului, de la 17 la 18, în centrul municipiului Satu Mare s-au strâns peste 350 de persoane. Acestea au fost supravegheate de forţele de ordine, prezente de această dată la manifestaţie. Protestul a fost unul paşnic, fără incidente şi violenţă. Protestatarii au afişat mesaje scrise la adresa Partidului Social Democrat, a Guvernului şi a şefului PSD, făcând trimitere în egală măsură şi la lupta anticorupţie şi la protejarea justiţiei. Aceştia au pozat în susţinătorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
„Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta”, „PSD, ciuma roşie” , „Hoţii vin, noaptea când dormim”, au fost doar câteva din lozincile strigate de cei adunaţi la protest, încurajaţi de o persoană la portavoce.
Numărul de persoane a crescut constant, noi persoane alăturându-se protestatarilor care s-au aflat de la început în centrul oraşului. După aproximativ o jumătate de oră masa de oameni ce număra peste 500 de persoane s-a îndreptat spre sediul PSD, acolo unde s-au oprit pentru a scanda din nou preţ de câteva zeci de minute.
 
De la sediul PSD protestatarii au ajuns în faţa Tribunalului, unde şi-au arătat susţinerea faţă de justiţie iar de acolo traseul a făcut cale întoarsă. Totul s-a desfăşurat paşnic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Protestatarii au aprins o lumânare în semn de doliu pentru statul de drept - foto: A.C

Imagini din aceeasi galerie
  • Protestatarii au aprins o lumânare în semn de doliu pentru statul de drept - foto: A.C
  • Una din opririle protestului a fost la sediul PSD, unde s-a huiduit și scandat zeci de minute - foto: A.C
  • Protestatarii au venit chiar și în cărucior cu rotile sau în cârje - foto: A.C
  • Tribunalul a fost punct final de oprire după care protestatarii au făcut cale întoarsă spre centrul orașului - foto: A.C
  • Manifestele tipărite ale oamenilor au fost lăsate la sediul PSD - fofo: A.C.
  • După jumătate de oră de scandări în centrul orașului protestul s-a mutat la sediul PSD - foto: A.C
  • Mesajele sătmărenilor au fost îndreptate împotriva Guvernului și a PSD - foto: A.C
  • Oameni de toate vârstele și din toate categoriile sociale au fost prezenți la protest, peste 500 - foto: A.C
Distribuie imaginea
citeste totul despre: