PSD Satu Mare taie de la bani Societatea Cultural - Patriotică „Avram Iancu”

PSD Satu Mare taie de la bani Societatea Cultural - Patriotică „Avram Iancu”

Senatorul Valer Marian (la microfon) și Mircea Dobra, împreună la Balul Moților din 2010 (foto: arhiva)

Președintele Societății Cultural-Patriotice „Avram Iancu” Satu Mare, Mircea Dobra este acuzat de președintele Organizației Județene a PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian, că a înjurat și calomniat lideri locali ai PSD în prezența unor oameni din poliție și SRI aflați sub influența alcoolului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit comunciatului remis presei de PSD Satu Mare, „Organizaţia Judeţeană Satu Mare a PSD întrerupe orice colaborare cu Filiala Satu Mare a Societăţii Cultural – Patriotice  Avram Iancu”, ca urmare a unor „grave şi repetate injurii şi calomnii proferate la adresa Partidului Social-Democrat şi a mai multor lideri judeţeni ai acestui partid de către președintele Mircea Dobra”. Potrivit comunicatului, Dobra ar fi adresat injuriile „în compania de obicei bahică a unor lucrători de poliţie sau din serviciile secrete”. Sursa citată mai precizează că partidul va relua relaţiile cu Filiala Satu Mare a Societăţii în cazul în care aceasta îşi va desemna „un preşedinte care să aibă o poziţie corectă, civilizată şi echidistantă politic”.
Contactat de reporterul „Adevărul” , președintele Mircea Dobra, patronul restaurantului „Tei” din municipiu, susține că la baza comunicatului stă imposibilitatea lui de a „rezona” cu anumite personaje din PSD.  „Nu știu ce a auzit domnul Marian că am zis. Mă pot împotrivi la ce a zis? Nu pot. Am înțeles că mă tot sapă Petric (Octavian Petric, consilier județean PSD – n.r.), că el vrea să fie mare și tare, n-am eu nimic cu partidul. N-am fost niciodată înregimentat politic și nici nu voi fi” a declarat Mircea Dobra.    
Filiala Satu Mare a Societăţii Cultural – Patriotice Avram Iancu a fost sprijinită cu aproximativ 1,6 miliarde de lei vechi în ultimii șapte ani prin proiectele inițiate și votate de consilierii județeni PSD. Suma este cea mai mare alocată unei organizaţii nonguvernamentale româneşti din judeţul Satu Mare. Principalul eveniment al Societății la Satu Mare este „Balul Moților”, un eveniment anual. Societatea Cultural Patriotică ,,Avram Iancu’’ din România, cu sediul în Cluj Napoca, are filiale în marile orașe ale țării și în cele mai importante localități din Munții Apuseni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: