Proteste faţă de Legea graţierii şi amnistiei pregătite pentru duminică după-amiază

Proteste faţă de Legea graţierii şi amnistiei pregătite pentru duminică după-amiază

Protestul este anunţat de la ora 17

Sătmărenii sunt îndemnaţi să iasă în stradă pentru a protesta faţă de Legea amnistiei şi graţierii. Sute de persoane s-au arătat interesate de protest şi şi-au anunţat participarea.

Ştiri pe aceeaşi temă

În mediul online, printre sătmăreni, a apărut o invitaţie la protest. Fără să fie asumat de cineva, evenimentul creat pe Facebook îndeamnă lumea să iasă în stradă pentru a protesta împotriva legii graţierii şi amnistiei.
 
Sătmărenii au fost mobilizaţi de protestele care au avut loc miercuri seara în capitală şi alte judeţe mari ale ţării şi se pregătesc să protesteze duminică, 22 ianuarie, de la ora 17, în Piaţa 25 Octombrie. Fosta candidată USR la Satu Mare la alegerile parlamentare, Anca Sabou împarte online invitaţiile la aceste eveniment.
 
Invitaţia este însoţită de o descriere amplă cu privire la motivele pentru care se protestează şi prezintă şi câteva revendicări cu care protestatarii ar trebui să rezoneze.
 
„Pastram ca revendicare demisia ministrului Justitiei si a sefiilor partidelor guvernamentale PSD si ALDE.
Declaratiile lor sunt clare si ele conteaza – chiar daca nu vor incerca sa o faca azi. (De asemenea, ar trebui sa cerem demisia ministrului Sanatatii, pentru anularea reformelor din domeniul pe care il administreaza. Demisia sefului CNA pentru lipsa de reactie la manipulari care devin din ce in ce mai agresive si pentru subordonarea politica. Nu-l uitam pe Ciorbea).”, se arată în textul evenimentului.
 
Dacă legea graţierii şi cea a amnistiei vor fi votate, există o serie de sătmăreni care ar putea beneficia de efectele legii. Disculparea abuzului în serviciu i-ar ajuta pe mulţi dintre cei care în momentul actual sunt în vizorul DNA pentru diferite fapte, precum Adrian Stef, Mircea Govor, Ovidiu Silaghi, fraţii Gal, omul de afaceri Tarr Csongor, fostu comisar de poliţie Tăut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările