Primăria şi Transurban vor achiziţiona 15 autobuze noi. „Până la sfârşitul mandatului putem schimba tot parcul auto”

Primăria şi Transurban vor achiziţiona 15 autobuze noi. „Până la sfârşitul mandatului putem schimba tot parcul auto”

În flota Transurban există autpbuze care trebuia casate şi acum opt ani - foto: Fcaebook Transurban

Municipalitatea şi companie de transport în comun vor achiziţiona în acest an, prin leasing, 15 autobuze noi. Cele două entităţi îşi vor împărţi plata ratelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei care au avut plăcerea, sau neplăcerea să călătorească recent cu autobuzul, ştiu că acestea sunt departe de confortul unui taxi sau a unui autobuz dintr-un oraş din vecini, autobuze care, de bine de rău, mai au aer condiţionat şi nu scârţâie din toate încheieturile.
 
Acestor autobuze trecute deja de ani buni de momentul în care trebuiau casate le-a pus Primăria Satu Mare şi societatea de transport în comun gând rău. Pentru început, în acest an, vor fi achiziţionate 15 autobuze noi. Consilierii locali au votat joi un proiect de hotărâre care viza bugetul societăţii Transurban, ceea ce influenţează direct înnoirea parcului auto.
 
„Important este că, aşa cum fiecare mare oraş, transportul local este o activitate subvenţionată, noi am avut în vedere nişte creşteri a subvenţiei, care au la bază în primul rând majorarea salarială din octombrie anul trecut. Însă ceea ce este un fapt îmbucurător pentru sătmăreni, în acest an dorim să achiziţionăm 15 autobuze noi. Vom face această achiziţie prin leasing, cea mai uşoară modalitate să luam în leasing aceste autobuze. ”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.
 
Acest leasing va fi împărţit între primărie şi Trasurban. Municipalitatea va susţine plata a 10 dintre ele, iar Transurbanului îi revine sarcina de a achita celelalte cinci autobuze. Acesta este doar primul pas dintr-un proces mai amplu în cadrul căruia se doreşte ca în următorii 3 ani săse schimbe toată flota de autobuze.
 
„Trebuie să îmbunătăţim calitatea acestui servici. Nu spun un mare secret că în afară de schimbarea flotei din resurse proprii din acest an, pregătim şi un proiect european. Conform ghidului se pot achiziţiona doar autobuze electrice. Mai mulţi primari fac lobby să fie eligibile şi autobuzele hibride şi autobuzele care funcţionează cu gaz. Eu consider că putem să avem succes în aceste demersuri. Dacă vom putea achiziţiona şi autobuze hibride sau pe gaz cred că până la sfârşitul mandatului vom putea schimba aproape 100% flota Transurbanului, care la momentul actual este uzată fizic şi moral.”, a mai continuat edilul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: