Primăria Satu Mare este gata să crească taxele şi impozitele, afirmând că sunt obligaţi de „Revoluţia Fiscală”

Primăria Satu Mare este gata să crească taxele şi impozitele, afirmând că sunt obligaţi de „Revoluţia Fiscală”

City managerul şi primarul au prezentat o serie de măsuri menite să crească bugetul municipiului - foto: A. Caraba

Primarul afirmă că trebuie să recupereze banii de investiţii tăiaţi de Guvern, 34 de milioane, iar în acest sens s-au făcut deja câteva simulări cu creşterea impozitului pe locuinţe şi autoturisme.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria municipiului Satu Mare lucrează la bugetul pe anul 2018, respectiv căutarea de surse de venit şi împărţirea unor banilor. Sumele pe care le împart către diverse ramuri provin din supoziţii şi calcule, iar ultimele calcule, făcute după „Revoluţia Fiscală” nu dau motive de bucurie.
„Lucrăm pe construcţia bugetului local pe anul 2018. Trebuie să adaptăm aşa zisa „Revoluţie Fiscală la realităţile sătmărene. Din start, această revoluţie fiscală, sau cum a zis domnuil Albu„ Haiducia Fiscală”, se va răsfrânge în buzunarele cetăţenilor.
Cu toate acestea ne dorim ca Satu Mare să fie un oraş care se dezvoltă, unde primăria creează condiţii de dezvoltare prin investiţii Dorim ca şi anul viitor să avem un buget de investiţii de 10 milioane de euro, fără alte finanţări europene sau guvernamentale.
Având în vedere că şi la începutul anului 2017 Guvernul a adoptat unele măsuri care au avut măsuri negative asupra bugetului, plus cea de acum, vom avea o pierdere la buget de 34 milioane de lei.
Nu putem să ne permitem să oprim investiţiile în oraş. Nu vom renunţa la întreţinerea şcolilor, a instituţiilor noastre, a serviciilor publice, a străzilor şi alte mpsuri absolut necesare pentru o viaţă civilizată.
Într-o ipotză în care vom majora taxele şi impozitele locale, toată suma colectată în acest fel va merge exclusiv către investiţii şi către dezvoltarea oraşului.”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.
Au existat mai multe simulări, cu mai multe propuneri.Cu o majorare cu aproximativ 20% am putea colecta în plus faţă de anul acesta în jur de 5,5 milioane lei
A fost pe ordinea de zi a şedinţei de mâine, dar s-a decis scoaterea de pe ordiena de zi amânarea proiectului încă două-trei săptămâni. Această problemă se regăseşte în mai multe municipii reşedinţă de judeţ,
„Nu vom putea aştepta mai mult de două săptămâni, pentru că trebuie să facem bugetul pentru 2018”, a mai afirmat primarul.
Deşi încă opoziţia nu a avut o ieşire publică cu privire la această temă, edilul a avut deja un răspuns pentru ei. Acesta le-a transmis că în loc să dea sfaturi autorităţii locale mai bine să facă demersuri către guvernul lor pentru a se răzgândi cu privire la „Revoluţia Fiscală”
citeste totul despre: