Primăria Satu Mare doreşte să preia de la Ministerul Educaţiei fostul stadion Unio, transformat în culcuş al oamenilor străzii

Primăria Satu Mare doreşte să preia de la Ministerul Educaţiei fostul stadion Unio, transformat în culcuş al oamenilor străzii

Recent, sub tribunele stadionului a avut loc o crimă între oameniis trăzii - foto:obiectiv-sm.ro

Stadionul a mai fost întreţinut de ani de zile, iar vegetaţia abundentă nu permite intrarea pe terenul de joc iar sub tribune s-au realizat adăposturi improvizate pentru oamenii străzii.

Ştiri pe aceeaşi temă

În şedinţa de consiliu local din data de 25 ianuarie, consilierii locali au aprobat demararea demersurilor de preluare în patrimoniu municipiului Satu Mare a bazei sportive Unio.

Aceasta s-a aflat în administrarea Ministerului Educaţiei, care nu a investit fonduri pentru reabilitarea şi întreţinerea ei. Astfel, baza sportivă s-a transformat într-un focar de infecţii. Terenul este unul pe care nu se poate intra nici măcar în această perioadă, pentru că vegetaţia abundentă nu permite acest lucru, iar sub tribunele stadionului şi-au găsit adăpost zeci de oameni ai străzii.

Recent, într-o încăpere improvizată de la baza tribunei stadionului a avut loc o crimă, o femeie fiind ucisă în bătaie de concubinui ei, ce doi fiind mutaţi acolo recent, semn că acolo vin şi pleacă constant persoane, fără forme legale de şedere în Satu Mare.

Singurul amendament adus proiectului de hotărâre iniţial a fost adus de una dintre comisiile Consiliului Local, acela de a se păstra destinaţia bazei sportive şi după modernizare acesteia.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările