Povestea unui pompier-erou: a salvat de la moarte o fată de 16 ani, care a vrut să se înece în Someş, sfâşiată de iubire

Povestea unui pompier-erou: a salvat de la moarte o fată de 16 ani, care a vrut să se înece în Someş, sfâşiată de iubire

Plutonierul major Ştef Mihai Nicolae, a salvat de la înec o tânără de 16 ani. FOTO - Nicu Ghişan

Plutonierul major Ştef Mihai Nicolae, angajat al unităţii ISU Satu Mare, a reuşit să salveze de la înec o tânără de 16 ani care s-a aruncat în râul Someş, gestul inconştient al fetei venind după o decepţie în dragoste. Fapta pompierului este cu atât mai de apreciat cu cât el se afla în timpul liber.

 

Fie că sunt pompieri în uniformă sau în haine obişnuite, în tura de serviciu sau în timpul liber, ei stau cu naturaleţe între noi şi pericol, trăind zi de zi în prima linie şi sfidând moartea. Riscându-şi viaţa pentru a o apăra pe cea a semenilor, pompierii sunt astăzi printre cei mai iubiţi cetăţeni.

Pompierul din Satu Mare, protagonistul poveştii noastre, poate fi considerat un adevărat erou, în contextul în care a salvat de la înec o tânără de 16 ani, căreia o decepţie în dragoste i-a luat minţile şi a decurs la un gest extreme, care putea să-i fie fatal.Îngerul păzitor al fetei s-a metamorfozat, de data aceasta, în persoana lui Mihai Ştef, plutonier major al unităţii de pompieri ISU Satu Mare, care deşi se afla în timpul liber nu a stat nici o clipă pe gânduri pentru a salva o viaţă omenească. Prezenţa de spirit dar şi rapiditatea cu care a acţionat a făcut ca astăzi, Mădălina Bud, fata care a dorit să termine atât de rapid cu conturile vieţii, să poată fi în viaţă.

“Ieri (n.r vineri 27 februarie) era ziua mea liberă şi tocmai mă întorsesem acasă de la cumpărături, când în jurul orei 13.30 am auzit, de pe balcon, zarvă mare afară. L-am întrebat pe un băiat ce se întâmplă iar acesta mi-a spus că o fată s-a aruncat în apă, fără să-mi ofere mai multe amănunte. Nu am stat mult pe gânduri şi am alergat rapid la faţa locului, apartamentul meu fiind aproape de malul stâng al Someşului, acolo unde s-a întâmplat întreaga grozăvie ” ne-a relatat sătmăreanul.

Ajuns la faţa locului eroul nostru a constatat că într-adevăr o persoană se afla în apă , la un metru de mal, plutind, fără se dea semne de viaţă.Intervenţia era destul de dificilă deoarece malul era foarte abrupt iar apa în zona acea avea peste doi metri adâncime. “Era lume multă adunată pe mal însă din cauza condiţiilor improprii nu au avut curajul să intervină. Ştiam că în funcţie de cât de rapid se acţioneză se poate salva viaţa unui om. Am avut norocul ca un bărbat în jur de 45 de ani, căruia nu-i cunosc numele dar care poate şi prin intermediul vostru să-i aflăm numele, fiindcă a fost şi el la fel de util în această operaţiune de salvare, m-a ţinut cu o mână iar eu m-am putut apleca să o scot pe fată din apă. Când am scos-o fata era inconştientă şi de abia mai avea puls. Am aşezat-o pe iarbă iar între timp o doamnă a venit cu o pătură pe care am pus-o sub ea nu înainte să o masez pe tot corpul pentru ai porni circulaţia sângelui. Apa era foarte rece, puţin peste zero grade, iar nefericita risca să intre în hipotermie. Noroc şi cu colegii de la SMURD care au venit în timp record şi după câteva procedee de resuscitare au băgat-o în salvare şi au dus-o de urgenţă la spital “, ne-a spus eroul pompier.

Din fericire intervenţia lui Mihai s-a dovedit a fi crucială deoarece după ce fata a fost dusă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare după 45 de minute temperatura corpului a ajuns la 35 de grade, iar momentan este în afara oricărui pericol.

Cine este eroul?

Originar din Medieşu Aurit, Mihai Ştef este căsătorit, fără copii şi este angajat la ISU SOMES Satu Mare din anul 2006 unde îşi desfăşoară activitatea ca şi conducător auto autospeciale - pompier în cadrul Detaşamentului de pompieri Satu Mare.  Înainte a fost angajat al MApN, în cadrul căreia a participat la o misiune de menţinere a păcii în Angola, în perioada 1996-1997. A făcut parte din contingentul “Căştile albastre” Bistriţa care aveau misiunea de a escorta convoaiele umanitare şi de a asigura securitatea într-o ţară care era măcinată de războaie civile. De altfel în Angola, împreună cu colegii lui, a avut parte de câteva episoade mai ferbinţi, dar de fiecare dată a dus la bun sfârşit fiecare misiune.

Fapta lui de curaj nu a rămas fără ecou nici în rândul colegilor lui pompieri. Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă SOMES Satu Mare îl felicită pe tânărul pompier pentru implicarea şi devotamentul de care a dat dovadă.

“O faptă eroică vorbeşte totdeauna inimii. Ea găseşte singură drumul spre sufletul nostru şi ne stârneşte admiraţia, respectul şi recunoştinţa.Cea mai mare recompensă pentru el este acea că a slavat o viaţă omenească însă vor veni şi recompense de alt ordin”, ne-a declarat locotenet colonelul Aurel Ulici, purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare.

Vă mai recomandăm

FOTO Eroii de la Suceava. La -17 grade Celsius au luptat cu flăcări până la cer pentru a salva un monument UNESCO

Salvate de la moarte de un poliţist aflat în timpul liber

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările