Poştaşii au pichetat Prefectura din Satu Mare. Lozincile spun totul!

Poştaşii au pichetat Prefectura din Satu Mare. Lozincile
spun totul!

Peste 100 de sătmăreni, salariaţi ai Poştei Române au protestat astăzi, în faţa Instituţiei Prefectului, respingând ferm orice acţiune a conducerii CN Poşta Română, îndreptată împotriva angajaţilor şi a drepturilor lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Poştaşii sătmăreni au ieşit din nou în stradă, invocând motivul că nu există comunicare cu conducerea „bolşevică“ a companiei dar şi pentru faptul că se doreşte o redresare a companiei, ceea ce ar însemna ca 80 de salariaţi sătmăreni ai companiei să fie daţi afară. Aceştia s-au strâns în Piaţa 25 Octombrie, încă de la primele ore ale dimineţii, echipaţi cu fluiere şi pancarte inscripţionate cu mesaje sugestive tematicii. Au sperat să sensibilizeze astfel autorităţile.

 

 

Oamenii au scandat lozinci precum "Nu vrem să fim umiliţi. Noi suntem poştaşi cinstiţi“ sau „Nu vrem să cerşim. Vrem să muncim“.
 

 

"Protesul de azi a venit în urma deciziei de a destructura personalul companiei. La nivelul judeţului Satu Mare asta ar însemna închiderea în mediu urban a două subunităţi poştale şi diminuarea numărului de salariaţi din 45 de astfel de unităţi din mediul rural. Adică la o subunitate unde lucrează 3 salariaţi, va rămâne dor unul", a declarat, joi, liderul sindical Trandafir Tripon.


Sindicatul Naţional al Lucrătorilor Poştali din România, filiala Satu Mare au anunţat că datorită refuzului conducerii CN Poşta Română de a-şi asuma tentativele repetate de redresare a companiei, exclusiv prin tăieri de drepturi salariale şi concedieri, sindicatul ca singura organizaţie sindicală reprezentativă face cunoscute aspectele care au generat starea conflictuală din Poşta Română. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările