Poliţist din Satu Mare, fotografiat fără mască de protecţie în timpul unei misiuni cu public. Ce riscă acesta

Poliţist din Satu Mare, fotografiat fără mască de protecţie în timpul unei misiuni cu public. Ce riscă acesta

Poliţist în misiune fără mască FOTO presasm.ro

Anunţul privind declanşarea anchetei a fost făcut chiar de către conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, după ce fotografia a ajuns pe reţelele de socializare.

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare a anunţat că s-a autosesizat în cazul unui poliţist care efectua verificări dacă navetiştii poartă mască pe mijloacele de transport. Imaginile au fost surprinse la intrare în municipiul Satu Mare, într-o parcare de pe Bulevardul Lucian Blaga.

Potrivit unor fotografii postate pe reţelele de socializare bărbatul în uniformă nu purta mască de protecţie în timpul controlului, deşi conform prevederilor legale ar fi trebuir să o facă.

„La data de 15 octombrie, în cadrul activităţilor de control desfăşurate cu ocazia acţiunii Truck&Bus, un poliţist, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, a verificat cele prevăzute în cadrul planului de acţiune, iniţial neavând o mască pe faţă, aflându-se la urcarea într-un mijloc de transport în comun, ulterior, luându-şi toate măsurile de protecţie. Având in vedere aceste aspecte la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au fost declanşate verificări urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun faţă de poliţistul în cauză”, se arată în comunicatul remis de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Potrivit legii el riscă o amendă foarte mare, dar şi să fie acuzat penal pentru abuz în serviciu.

Vă recomandăm şi:

VIDEO Petrecere fără măşti şi distanţare în Centrul Vechi din Bucureşti, în ziua în care Capitala şi-a doborât propriul record negativ în materie de infectări

Poliţia verifică zilnic dacă cetăţenii poartă mască de protecţie. Câte persoane au fost prinse ignorând regulile sanitare 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările