Percheziţii la contrabandiştii de ţigări din Negreşti Oaş. Poliţiştii au găsit permise false şi 420 kg de aur

Percheziţii la contrabandiştii de ţigări din Negreşti Oaş. Poliţiştii au găsit permise false şi 420 kg de aur

Patru persoane au fost duse la audieri, iar două dintre ele urmează vor fi prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile

Poliţiştii de frontieră de la Sighetu Marmaţiei au efectuat marţi, 8 aprilie, patru percheziţii la contrabandiştii de ţigări din Negreşti Oaş. Acolo au fost descoperite permise de conducere suspecte a fi falsificate, 18 telefoane mobile şi 12 cartele telefonice în diferite reţele, precum şi cantitatea de 429 grame de aur care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Încă din luna octombrie 2013, poliţişti de frontieră demarat activităţi de monitorizare a mai multor persoane, cetăţeni romani, care aveau în preocupări activităţi de contrabandă cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În urma monitorizării activităţii infracţionale, bărbaţii au fost depistaţi şi reţinuţi în urma unor acţiuni punctuale desfăşurate în cursul lunii martie, în timp ce încercau să introducă ilegal în România, prin zonele de responsabilitate a sectoarelor de la Negreşti Oaş şi Sarasău, 37.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de aproximativ 330.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar un autoturism de teren marca Mitsubishi, folosit la activitatea infracţională, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar 8 aprilie, începând cu ora 6.00, poliţiştii de frontieră au descins la patru domicilii de pe raza localităţilor Negreşti Oaş şi Vama, judeţul Satu Mare, aparţinând suspecţilor.

“Pe timpul efectuării percheziţiilor, una dintre persoanele vizate s-a ascuns în podul casei, iar în momentul în care aceasta a fost observată de către lucrătorii noştri, a devenit violentă. Bărbatul a fost reţinut de către poliţiştii de frontieră, timp în care acesta a opus rezistenţă, fapt pentru care a fost imobilizat şi încătuşat”- spune purtătorul de cuvânt, Oana Totorean.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri şi indicii care atestă implicarea celor vizaţi în activităţi infracţionale, cinci permise de conducere - Ilinois - SUA suspecte a fi falsificate, 18 telefoane mobile şi 12 cartele telefonice în diferite reţele, precum şi cantitatea de 429 grame de aur. Totodată, la domiciliul unuia dintre suspecţi au fost descoperite banchetele autoturismului Mitsubishi, folosit la transportul ţigărilor, reţinut de către poliţişti în data de 24 martie.

De asemenea, au fost puse în executare mandate de aducere, patru persoane fiind duse pentru audieri, iar două dintre ele urmează a fi prezentate nstanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Vă recomandăm şi

UPDATE VIDEO 57 de tone de peşte, confiscate la percheziţii, în Ploieşti. Peşte expirat şi prelucrat, repus în vânzare

Percheziţii la Complexul „Dragonul Roşu” din Bucureşti. 20 de cetăţeni chinezi sunt suspectaţi de evaziune fiscală

Radu Mazăre, reţinut de DNA. Edilul este acuzat că a primit 175.000 de euro mită

Captură impresionantă de obiecte furate, găsită la o grupare de hoţi care acţiona în Ploieşti. Un bărbat opera din penitenciar

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: