Orăşenii taie tot mai puţini miei pentru masa de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puţin sub 400 a fost numărul mieilor şi iezilor sacrificaţi la punctele de sacrificare temporară create pentru Paştele Catolic şi cel Ortodox.

Sărbătorile Pascale se confundă pentru multe familii cu obiceiul tăierii şi pregătirii mielului pentru masa de Paşte. În special în zonele de tradiţie pentru creşterea oilor, mielul este nelipsit de pe masa de Paşte. 

În judeţul Satu Mare numărul miei şi iezilor sacrificaţi pentru Paşte este mult mai mic decât în alte zone ale ţării, date fiind obiceiurile culinare împrumutate de la celelalte naţionalităţi, cum ar fi fierberea şuncii de porc pentru masa de Paşte. 

„Cu ocazia Sărbătorilor Pascale Catolice şi Ortodoxe ,au fost sacrificaţi un total de 2307 capete miei şi iezi, din care un număr de 395 capete în punctul de sacrificare temporară.”, anunţă Direcţia Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor. 

Punctele de sacrificare temporară au fost organizate în piaţa de vechituri, atât pentru paştele catolic cât şi pentru cel ortodox, dar se pare că populaţia de la oraş fie preferă să cumpere mielul direct la crescătorul de la ţară, fie a început să renunţe la acest obicei. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite