Olimpic sătmărean premiat cu excursie la Bruxelles

Olimpic sătmărean premiat cu excursie la Bruxelles

Eurodeputatul Sogor Csaba a invitat 15 elevi în vizită la Bruxelles

Zeci de copii au fost premiaţi pentru rezultatele obţinute la concursul internaţional de matematică. Aceştia au primit diferite premii, printre care şi 15 excursii la Bruxelles. Singurul norocos de la Satu Mare este elevul Laszlo Bondici de la colegiul Kolcsey Ferenc.

Ştiri pe aceeaşi temă

     Olimpiada Internaţională a de Matematică organizată sâmbăta între liceele maghiare din Europa s-a încheiat azi cu festivitatea de premeire a câştigătorilor. Concursul a întrunit 200 de elevi din 6 ţări europene, desfăşurându-se doar la nivelul claselor de liceu. Pe lângă concursul propriu-zis, desfăşurat sâmbătă dimineaţa în incinta liceului Kolcsey Ferenc, elevii şi profesorii însoţitori au participat timp de trei zile la diferite programe culturale şi excursii prin judeţ, urmând ca azi, de la ora 10.00, să fie anunţată lista câştigătorilor.
Zeci de tineri au fost premiaţ, însă cele mai însemnate cadouri au fost cele 15 excursii la Parlamentul European de la Bruxelles, oferite de trei europarlamentari, dintre care unul din România. Premiile au fost înmânate de eurodeputatul Sogor Csaba, prezent la cursul festiv în calitate de invitat de onoare.
    Tinerii matematicieni de pretutindeni s-au declarat mulţumiţi de Satu Mare, olimpiada fiind atât o experienţă deosebită în viaţa tinerilor, cât şi o onoare pentru participarea la faza finală a celui mai mare concurs de matematică din an.
    Laszlo Bondici, singurul sătmărean care e pe lista invitaţilor la Bruxelles, spune că e foarte fericit pentru că a câştigat locul I la nivelul claselor a XI-a, iar faptul că a fost invitat în capitala Europei e o surpriză deosebită pentru el. „Mă bucur că am ajuns în faza finală a acestui concurs. Îmi place matematica foarte mult, iar concursurile şi olimpiadele sunt perfecte pentru a trăi pasiunea acestei materii. Mă simt onorat ca din cei 200 de elevi să fiu unul din cei patru câştigători la nivelul claselor, iar faptul că am fost invitat şi la Bruxeles este o surpriză şi mai mare pentru mine, ceva la care nici măcar nu am visat”, spune emoţionat elevul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările