Oktoberfest Satu Mare – tone de bere și distracție în stil german

Oktoberfest Satu Mare – tone de bere și distracție în stil german

Distracție în stil bavarez la Oktoberfest

Oktoberfest-ul importat la Satu Mare a avut succes la public, care s-a înghesuit să petreacă, pe sunetele muzicii bavareze, cu tone de bere și sute de kilograme de specialități culinare bavareze.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima ediție a Shatmarer Oktoberfest a adunat mii de persoane în cortul amplasat pe drumul careiului., ]n spatele hotelului Dana II. Miile de sătmăreni au petrecut în stil  german, cu cârnăciori bavarezi și bere la halbe de un litru. Sartul festivalului s-a dat în Centrul vechi, în fața hotelului Dana, unde, repectând tradiția festivalului original din Munchen, primarul a deschis cu ciocanul primul butoi de bere iar „primul ministru” al „landului” Satu Mare, președintele Consiliului Județean Csehi Arpad, s-a „luptat” cu prima halbă scursă din butoi.
Un car încărcat cu butoaie de bere a condus defilarea prin centru, care anunța deschiderea manifestărilor, iar sute de sătmăreni s-au alăturat alaiului.VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA FESTIVAL

Festivalul, desfășurat pe sunete de muzică tradițională bavareză, s-a întins, și vineri, și sâmbătă, până dincolo de miezul nopții. Organizatorii, Asociaţia Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord Vest, Forumul Democrat German şi Societatea Zirmer Bud, s-au ținut de cuvânt, iar cei 20.000 de litri de bere şi tona de cârnăciori tradiționali bavarezi au asigurat reușita primei petreceri în stil german de la Satu Mare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările