O secretară dintr-o comună din România câştiga 23.000 de lei pe lună

O secretară dintr-o comună din România câştiga 23.000 de lei pe lună

Calcule salariale  FOTO Adevărul

Secretarea unei comune din Satu Mare avea un salariu lunar de circa 23.000 de lei în perioada 2014-2016, reiese dintrun raport al Curţii de Conturi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un control al Curţii de Conturi la Primăria comunei Păuleşti, din judeţul satu Mare, a scos la iveală că secretara comunei din anii 2014, 2015 şi 2016 avea lunar un salariu chiar şi de 23.000 de lei, scrie obiectiv-sm.ro.

Curtea de Conturi ne-a lăsat de rezolvat patru puncte care nu au fost în regulă. Toate patru se referă la cheltuieli salariale din 2014-2016. Le-au defalcat punctul pe trei categorii categorii, una referitoare la salariaţi, una referitoare la secretarul UAT Păuleşti - e vorba de doamna Eva -, o categorie referitoare la primar şi viceprimar şi a patra - o categorie salarială punctul legată de domnul Kocsis Lajos, fost poliţist local la noi. (...) Vă dau un exemplu, una din probleme este luna februarie 2016, doamna secretar a luat 19.000 lei net. Într-o altă lună a luat 23.000 lei net, bani în mână. Pe lângă asta mai adăugaţi încă aproape 45% cheltuieli cu salarii, CAS, şomaj, pensie şi altele“, a declarat primarul comunei Păuleşti, Zenoviu Bontea, pentru site-ul citat.

Aceasta a mai afirmat că nu avea ştiinţă de venitul uriaş al secretarei şi că acum a sunat-o pe fosta secretară care nu ar fi vrut să stea de vorbă cu el.

Eu nu am ştiut, că nu am avut timp să mă uit la acestea. S-au constat aceste lucruri, am sunat-o pe doamna Eva, nu a vrut să stea de vorbă cu mine. Curtea de Conturi o să ne lase măsuri de recuperare a prejudiciului. Din punct de vedere legal avem două variante: să atacăm sau să nu atacăm în instanţă decizia Curţii de Conturi, a mai precizat primarul.

Mai puteţi citi:

Violatorul în serie care a terorizat Italia este din Constanţa. Bătea femeile, le viola şi le lega de mâini şi de picioare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: