“Mită la ANRP”: Inculpaţii au cerut ca măsura arestării preventive să fie înlocuită cu cercetarea sub control judiciar. Curtea de Apel a respins cererea

“Mită la ANRP”: Inculpaţii au cerut ca măsura arestării preventive să fie înlocuită cu cercetarea sub control judiciar. Curtea de Apel a respins cererea

Michael Mureşan  este acuzat că a dat mită 1 milion de euro fostului vicepreşedinte al ANRP, Cătălin Dumitrescu, pentru a obţine o despăgubire de 5,2 milioane de euro pentru un teren din Satu Mare

Omul de afaceri Michael Mureşan, fostul vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Restituire a Proprietăţilor, Cătălin Dumitru, şi fiul acestuia, au cerut azi ca măsura arestului preventiv să fie înlocuită cu cerctarea sub control judiciar. Curtea de Apel a respins însă cererile formulate de aceştia, astfel că cei trei rămân în continuare arestaţi.

Michael Mureşan  este acuzat că a dat mită 1 milion de euro fostului vicepreşedinte al ANRP, Cătălin Dumitrescu, pentru a obţine o despăgubire de 5,2 milioane de euro pentru un teren din Satu Mare, aşa-numita Grădină Chindriş, a cărui drepturi litigioase le-a cumpărat. El a mai dat 276.000 de euro afaceristului sătmărean Daniel Bran şi 170.000 de euro lui Nicolae Dragoş (Nicu Ciupac) pentru a intermedia legătura cu Cătălin Dumitrescu.

Cătălin Dumitru, fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), a fost reţinut joi după-amiaza sub acuzaţia de luare de mită şi spălare de bani, iar fiul acestuia, Cătălin-Alexandru Dumitru Rădulescu, pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la spălare de bani.

Michael Mureşan, Cătălin Dumitru şi Alexandru Dumitru vor fi prezentaţi azi la Curtea de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Dosarul Michael Mureşan “Power”, afacerea anului la Satu Mare, a făcut prima “victimă” în decembrie 2013, când afaceristul Daniel Bran, fost consilier al Ministrului Agriculturii Daniel Constantin şi fost membru al PC, a fost arestat de Curtea de Apel Oradea.

Bran este acuzat că ar fi primit 500.000 de euro de la Michael Mureşan pentru a-i rezolva la Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietăţilor (ANRP) să primească despăgubirea de 5.213.222 euro pretinsă de samsar pentru drepturi litigioase pentru care a plătit proprietarilor de drept suma de 100.000 de euro.

Ieri au căzut şi alte capete. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, fostul vicepreşedinte de la ANRP, Cătălin Dumitru, şi fiul acestuia, Cătălin Alexandru sunt urmăriţi de procurorii DNA după ce Michael Mureşan le-ar fi dezvăluit anchetatorilor că cei doi i-au cerut mită 1.000.000 euro pentru a aranja să primească 5.213.222 euro de la ANRP, ca urmare a unei executări silite. 

„În schimbul banilor, vicepreşedintele ANRP a susţinut că îşi va încălca atribuţiile de serviciu legate de procedurile administrative pe care această persoană, titular al unui drept litigios, le avea în derulare cu ANRP, independent de executarea silită”, au arătat procurorii.

Vă recomandăm şi

Consilierul vicepremierului Daniel Constantin garanta blocarea anchetelor DNA la Restituirea Proprietăţilor

Samsarul Michael Mureşan a fost arestat după ce a dat mită la ANRP pentru a primi o despăgubire de 5 milioane euro

Cătălin Dumitru, fostul vicepreşedinte al ANRP, arestat pentru 30 de zile.  După gratii rămâne şi fiul acestuia, dar şi un afacerist din Satu Mare

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările