„MITĂ la CET Oradea”, prin intermediul fostului ministru Chiţoiu: Instanţa a decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar

„MITĂ la CET Oradea”, prin intermediul fostului ministru Chiţoiu: Instanţa a decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar

Decizia Tribunalului Satu Mare nu este definitivă, ea putând fi contestată la aceeaşi instanţă

Viorel Amariei şi Alexandru Voinea s-au aflat în arest preventiv, însă la primul termen de azi, 10 aprilie, Tribunalul Satu Mare a decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar. Decizia Tribunalului Satu Mare nu este definitivă, ea putând fi contestată la aceeaşi instanţă de către procurorii DNA.

Inculpaţii sunt cercetaţi după ce i-ar fi pretins lui Ioan Blidar 3 milioane lei, spunându-i că prin relaţia pe care o au cu fostul ministru de Finanţe, Daniel Chiţoiu, îl vor determina pe acesta să deblocheze fonduri pentru CET Oradea.  Decizia Tribunalului Satu Mare nu este definitivă, ea putând fi contestată la aceeaşi instanţă.

Viorel Amariei zis „Galbenu” şi Alexandru Voinea au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv miercuri, 9 aprilie, însă la primul termen magistraţii au decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar.

Din probele administrate în cauză de către procurorii DNA a rezultat că în cursul anului 2013, Viorel Amariei şi Alexandru Voinea au aflat de faptul că CET Oradea are faţă de societatea respectivă din Oradea o datorie totală de 30 milioane lei dar şi că mina aflată în proprietatea S.C. Maestro Trading SRL Oradea intră în Programul de conservare şi închidere/ecologizare,existând posibilitatea ca activitatea de conservare şi ecologizare a carierei să fie făcută chiar de societatea denunţătorului.

Cei doi inculpaţi sunt în relaţii de prietenie, susţinând că desfăşoară afaceri împreună, spun procurorii, deşi nu s-a făcut dovada existenţei vreunui contract de afaceri comun.

“Dacă în cazul inculpatului Amariei Viorel putem vorbi de o persoană cu influenţe reale în rândul funcţionarilor sau oamenilor politici din municipiul Satu Mare, în cazul inculpatului Voinea Alexandru a rezultat fără echivoc că acesta are o relaţie strânsă atât cu oameni politici cu funcţie de decizie, cât şi cu oameni de afaceri aflaţi în relaţii de prietenie cu funcţionari cu putere de decizie”, precizează procurorii în rechizitoriu.

Vă recomandăm şi

Chiţoiu apare într-un dosar de trafic de influenţă: un interlop şi un om de afaceri au fost arestaţi pentru că au cerut bani pentru a interveni pe lângă ex-ministru

Alexandru Voinea şi Viorel Amariei rămân după gratii. Curtea de Apel Oradea a respins recursul celor doi

Caracatiţa din Ministerul Finanţelor. Inculpaţii din dosarul „MITĂ la CET Oradea” au fost trimişi în judecată

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: