Mistreţii au dat iama în culturile de porumb ale locuitorilor din Chegea

Mistreţii au dat iama în culturile de porumb ale locuitorilor din Chegea

Oamenii se tem că se vor trezi cu porcii mistreţi în curte - foto: obiectiv-sm.ro

Un lan de porumb a fost culcat la pământ de mistreţii ieşiţi din pădure în căutare de hrană. Oamenii se tem să nu fie purtători a virusului pestei porcine africane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii din satul Chegea, comuna Săcăşeni, se plâng de faptul că în ultimele zile mistreţii au ieşit din pădure, apropiindu-se de sat, acolo unde provoacă pagube.

Un cetăţean a făcut publică o fotografie cu un lan de porumb distrus de mistreţi. Aceştia au culcat la pământ fiecare fir de porumb care le-a ieşit în cale, în drumul lor. Cel mai probabil mistreţii se apropie de vatra satului în căutare de mâncare, fiind cunoscute în decursul ultimilor ani mai multe cazuri de acest gen şi în alte zone din judeţ. Mistreţii obişnuiesc să iasă din pădure în căutare de mâncare, dat fiind faptul că pădurile sunt tot mai sărace în ghinzi şi alte lucruri pe care aceştia le consumă.

Dacă pagubele făcute de mistreţi pot fi despăgubite, fiind nevoie de o vizită a unei comisii la faţa locului, un alt pericol mare îi paşte cu adevărat pe locuitorii din zonă - pesta porcină africană. Aceasta face ravagii la nivel naţional, fiind transmisă la porcii domestici din gospodăriile oamenilor tocmai de mistreţii care intră în contact cu animalele oamenilor. Focare de pestă porcină africană au fost identificate şi în judeţul Satu Mare, atât în zona pădurii Noroieni, cât şi în zona Tăşnad, astfel că există un real pericol ca şi mistreţii din zonă să fie purtătorii acestei boli, iar dacă ea se transmite la porcii domestici, aceştia din urmă vor fi sacrificaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările