Minorităţile maghiare şi germane de la şase licee din Satu Mare au aflat de la poliţişti aspectele muncii în poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În judeţul Satu Mare activităţile de promovare din cadrul proiectului s-au desfăşurat în şase licee
În judeţul Satu Mare activităţile de promovare din cadrul proiectului s-au desfăşurat în şase licee

Proiectul “Misiune Posibilă- Şanse egale în alegerea carierei”, aflat la a IV-a ediţie în acest an, are ca scop promovarea profesiei de poliţist în rândul minorităţilor naţionale. Activităţile din acest proiect s-au realizat în judeţul Satu Mare în perioada 29 mai-18 iunie, în şase unităţi de învăţământ care au secţii maghiare, respectiv germane.

Iniţiativa  aparţine fundaţiei Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală şi Şcolii de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan din Cluj Napoca, activităţile de promovare fiind realizate prin Compartimentele de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Inspectoratele de Poliţie ale celor şapte judeţe participante la proiect, respectiv Cluj, Bihor, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Satu Mare.

În judeţul Satu Mare activităţile de promovare din cadrul proiectului s-au desfăşurat în şase licee, cinci din municipiul Satu Mare, respectiv Colegiul Naţional Kolcsey Ferenc, Liceul Reformat, Liceul Teologic Romano Catolic Ham Janos, Liceul German Johann Ettinger şi Liceul Tehnologic Traian Vuia şi unul din municipiul Carei, respectiv Liceul Teoretic.

Prima întâlnire cu elevii organizată de poliţiştii de prevenire împreună cu cei din formaţiunile de proximitate a avut loc la Catedrala Reformată din Satu Mare, în data de 10 iunie, unde au participat peste 150 de elevi ai Liceului Reformat. 

Elevii aparţinând grupului ţintă, respectiv din clasele a X-a şi a XI-a, au fost informaţi cu privire la oportunitatea ce li se oferă celor interesaţi de o carieră în poliţie, respectiv posibilitatea de a aplica pentru o tabără gratuită la Şcoala de Poliţie Septimiu Mureşan din Cluj Napoca- spune inspectorul Felicia Hrihorişan.

Poliţiştii le-au prezentat elevilor o parte din aspectele muncii de poliţie, precum şi cerinţele înscrierii la o şcoală de profil şi probele de examen, răspunzând totodată întrebărilor acestora. Au fost distribuite materiale informative privind proiectul şi programul taberei, precum şi formulare de înscriere pentru cei interesaţi. Elevii au fost invitaţi să se consulte cu familia în vederea participării la tabăra de orientare profesională, urmând a se reîntâlni cu poliţiştii pentru depunerea formularelor de înscriere.

Activităţi similare au fost organizate şi în alte 5 unităţi de învăţământ, peste 600 de elevi participând la întâlnirile cu poliţiştii. Acţiunile au fost benefice ambelor părţi, elevii devenind în acest mod mai bine informaţi cu privire la profesia de poliţist şi mai dispuşi să ia în considerare o astfel de carieră în viitorul lor.

21 de elevi şi-au manifestat efectiv interesul pentru a participa la această tabără, completând formularele de înscriere, tabăra urmând să se desfăşoare între 4-8 august 2014, la Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan din Cluj Napoca. Dintre toţi candidaţii înscrişi în cele 7 judeţe în care se desfăşoară proiectul, 49 de elevi vor fi selecţionaţi în final de către organizatori pentru a fi prezenţi la tabăra de orientare profesională oferită în mod gratuit tinerilor aparţinând minorităţilor naţionale care vor să afle mai multe despre profesia de poliţist şi implicaţiile acesteia, dar şi să-şi testeze abilităţile de a accede într-o şcoală de profil.

Vă recomandăm şi

Atenţie, şoferi, sunteţi filmaţi! Primii poliţişti dotaţi cu camere video portabile au ieşit la „vânătoare“ pe şosele

Începând de azi, persoanele juridice care nu au antecedente penale îşi pot ridica pe loc cazierul

Săptămâna „Şcoala Altfel” 2014. Cum i-au înlocuit elevii pe profesori pentru o zi la Liceul „Gheorghe Lazăr” din Capitală

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite