La Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare s-a înregistrat primul deces cauzat de virusul gripal tip B

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare s-a înregistrat primul deces cauzat de virusul gripal tip B

O altă femeie se află în stare gravă la secţia de Terapie Intensivă - foto: obiectiv-sm.ro

O femeie în vârstă de 57 de ani a decedat la o săptămână de la internare, Institutul Cantacuzino identificând virisul gripal de tip B în secreţiile acesteia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul de viroze şi cazuri de gripă raportate de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Satu Mare este în creştere cu câteva sute faţă de săptămâna trecută, iar la Spitalul Judeţean Satu Mare s-a înregistrat primul deces cauzat de gripă.

O femeie de 57 de ani a decedat pe patul de spital, răpusă de virusul gripal.

„ În data de 20.02.2017, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare s-a înregistrat primul deces cauzat de complicaţii date de prezenţa virusului gripal.
 Persoana în cauză, femeie în vârstă de 57 de ani, nevaccinată antigripal, a fost internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă, secţia Terapie Intensivă, în data de 13.02.2018 fiind diagnosticată cu "Bronhopneumonie , obezitate morbidă, hiperglicemie (500  mg/dl), insuficienţă cardio respiratorie acută".
Existând suspiciunea prezenţei virusului gripal, imediat după prezentare în UPU s-au recoltat pacientei probe specifice care au fost trimise la Institutul Cantacuzino pentru confirmarea sau infirmarea prezenţei acestui virus. În data de 16.02.2018 Institutul Cantacuzino a confirmat prezenta în secreţii a virusului gripal de tip B.
  Datorită comorbidităţilor, a complicaţiilor survenite pe parcurs, în data de 20.02.2018, în jurul orei 7.00 a survenit decesul pacientei”, afirmă Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. 
Medicii nu se pot pronunţa dacă doar gripa a stat la baza decesului sau a fost vorba de o combinaţie de factori, dat fiind faptul că femeie prezenta şi alte simptome la momentul internării.
În Spitalul Judeţean Satu Mare, în acest moment mai este raportat un caz grav de gripă, situaţie ce presupune că pacientul în cauză, tot o femeie, are viaţa pusă în pericol de virusul gripal.

„Tot datorită complicaţiilor survenite în urma gripei, în cadrul secţiei Terapie Intensivă se mai află internată, în stare gravă, dar stabilă, o pacientă o în vârstă de 44 de ani.

 Mai precizăm că, în momentul de faţă, în cadrul secţiei de Boli Infecţioase se află mai mulţi pacienţi internaţi, copii şi adulţi, cu suspiciunea prezenţei virusului gripal. Tuturor acestor pacienţi li s-au recoltat probe biologice pentru a fi trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.”, mai afirmă aceeaşi sursă. 
 
Acţionând în spirit preventiv, conducerea spitalului a instaurant un program de vizite restricţionat pentru toate secţiile Spitalului Judeţean, cu scopul de a nu răspândi virusul gripa din exterior în spital şi în sens invers.
 
citeste totul despre: