La Satu Mare s-au sărbătorit 140 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Cruce Roşie din România

La Satu Mare s-au sărbătorit 140 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Cruce Roşie din România

Evenimentul de aniversarea 140 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Cruce Roşie - foto: Adrian Caraba

Filiala sătmăreană a Crucii Roşiia organizat un eveniment de galăpentru aniversarea celor 140 de ani de activitate a Societăţii de Cruce Roşie în România.Cu acest prilej a avut loc un spectacol artistic şi au fpst recompensaţi toţi partenerii din decursul anilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Crucea Roşie filiala Satu Mare nu a putut trece cu vederea împlinirea a 140 de ani de existenţă a instituţiei în România, moment pe care au decis să îl serbeze în mod festiv. În cadrul sălii filarmonicii, cei din cadrul asociaţiei au organizat un spectacol prin s-a dorit prezentarea  activităţii Crucii Roşii de la Satu Mare dar în acelaşi timp să se destindă invitaţii la eveniment.

Crucea Roşie a luat fiinţă la nivel mondial în 1859, pe câmpul de luptă, când un om de afaceri elveţian a dorit să salveze victimele războiului, indiferent de tabăra pentru care luptau. Acesta a improvizat un drapel cu o cruce roşie pe fundal alb şi împreună cu un grup de oameni cu inimă mare au salvat răniţi de pe front şi le-au acordat ajutor. 17 ani mai târziu a fost înfiinţată Societatea Naţională de Cruce Roşie din România. Scopul acesteia este de a preveni şi alina suferinţa umană.

 

Din fericire la Satu Mare Crucea Roşie nu a fost nevoită să intervină în cazuri de dezastre naturale, războaie sau alte evenimente dramatice de dimensiuni mari, dar organizaţia a acţionat prin multe acţiuni cu caracter preventiv, de la informări ale cetăţenilor până la proiecte pe fonduri europene. Un real ajutor a fost acordat de Crucea Roşie Satu Mare ucrainienilor din zonele de conflict, cărora le-au fost livrate o serie de produse alimentare, medicamente, obiecte de igienă, după ce aceştia au pierdut aproape tot în conflictele armate de anul trecut.

La Satu Mare Crucea Roşie se remarcă printr-o bogată activitate a voluntarilor, fiind asociaţia cu cei mai mulţi membri activi şi vizibili, tinerii fiind atraşi de ideea de a învăţa să acorde primul ajutor, de a face un bine celor din jur şi de a se implica în societate.

Evenimentul de marcare a celor 140 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Cruce Roşie marcat la Satu Mare a fost unul elegant şi decent.  Preşedintele asociaţiei, colonelul în rezervă Gheorghe Dan a prezentat istoricul şi activitatea instituţiei, au existat câteva luări de cuvât şi momente artistice. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările