Iuliu Ilyes: „Noi, primarii, trebuie să dăm afară profesorii. Pe ce bază și pe ce criterii!?“

Iuliu Ilyes: „Noi, primarii, trebuie să dăm afară profesorii. Pe ce bază și pe ce criterii!?“

Iuliu Ilyes: „Nu pot sa dau afara 500 de profesori“

„Noi primarii trebuie să dăm afară profesorii însă nu știu cum și pe ce criterii. Nu pot renunța la peste 500 de angajați iar criteriile și bazele conform cărora se pot concedia acești profesori, cu siguranță nu le poate stabili Consiliul Local“, a declarat astăzi primarul, Iuliu Ilyes.

Ştiri pe aceeaşi temă

Edilul șef a criticat dur Hotărârea de Guvern din data de 23.12.2009, care prevede desființarea a 544 de posturi din învățământ, pe care o consideră inutilă și nefiind bună de nimic. Bugetul de salarii din învăţământul sătmărean are un deficit de peste 15 milioane de lei iar suma necesară structurii de învățământ din municipiu pe anul 2009 a fost de 83 milioane lei. Începând din acest an se stabilește un cost standard pe elev, cel de anul trecut fiind, de la caz la caz, cuprins între 3.200 și 3.400 de lei. Din 2800 de profesori din municipiu, Consiliul Local trebuie să reducă 544. Hotărârea de Guvern privind  noul sistem de alocare a sumelor de la bugetul central pentru cheltuielile salariale din învăţământ conform standardelor de cost pe elev aprobate îi nemulţumeşte pe sindicaliştii sătmăreni din învăţământ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările