Trei deţinuţi au murit la Penitenciarul Satu Mare după un incendiu violent. Au fost incendiate saltele după interzicerea plimbărilor pe fondul crizei COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
inchisoare detinut gratii puscarie FOTO Pexel

Un incendiu a izbucnit, miercuri seară, la Penitenciarul Satu Mare, fiind înregistrate cinci victime. Trei deţinuţi au murit şi doi sunt în stare gravă.

La penitenciarul din municipiul Satu Mare deţinuţii din trei celule au dat foc la 4 saltele în cursul serii de miercuri, 18 martie, din cauza faptului că nu sunt lăsaţi în curtea interioară la plimbare şi nu mai au drept la vizită, conform procedurilor pentru prevenirea COVID-19.

În urma incendiului, trei deţinuţi au decedat, iar alţi doi au fost transportaţi la spital în stare critică. 

”Incendiul a fost lichidat, însă au fost înregistrate cinci victime - trei persoane decedate şi două persoane în stare gravă. În acest moment cele două persoane sunt transportate la UPU Satu Mare”, a transmis ISU Satu Mare. 

Sursa citată a precizat că alte cinci persoane au fost evaluate medical la faţa locului şi nu necesită transport la spital.

Pompierii au precizat că toate victimele sunt deţinuţi.

Întrebaţi dacă incendiul a izbucnit din cauza unei revolte a deţinuţilor, reprezentanţii IPJ Satu Mare au precizat: ”După lichidarea în întregime a focului se vor efectua verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incendiul”.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite