Hannes Swoboda: Problema intrării României şi Bulgariei în Schengen ar putea fi rezolvată după alegeri

Hannes Swoboda: Problema intrării României şi Bulgariei în Schengen ar putea fi rezolvată după alegeri

Hannes Swoboda s-a aflat, miercuri în judeţul Satu Mare, alături de europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu

Liderul grupului social-democraţilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a declarat miercuri, la Satu Mare, că problema intrării României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen ar putea fi rezolvată după alegerile europene, întrucât cele două ţări îndeplinesc criteriile tehnice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hannes Swoboda a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, la Satu Mare, că România şi Bulgaria îndeplinesc condiţiile de ordin administrativ pentru aderarea la Spaţiul Schengen şi că speră ca cele două ţări să adere la acest spaţiu după alegerile pentru Parlamentul European.

“Să sperăm că după alegerile europarlamentare, politicienii vor renunţa la populism, se vor pune pe treabă şi că va fi luată o decizie în chestiunea Schengen. Grupul nostru îşi exprimă această dorinţă. Dar trebuie şi sperăm că şi noul preşedinte va fi şi de el de accord cu acest lucru. Din punct de vedere al condiíilor de ordin administrativ, România şi Bulgaria sunt pregătite să adere la Spaţiul Schegen”, a declarat Hannes Swoboda.

Social democratul a mai precizat că România nu are imaginea pe care o merită în Europa şi că este foarte des asociată cu sărăcia şi problemele minorităţilor.

Hannes Swoboda s-a aflat, miercuri în judeţul Satu Mare, alături de europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu. Cei doi au participat la o întâlnire reprezentanţii judeţului Satu Mare, după care a vizitat mai multe obiective industriale şi turistice din judeţ.

Vă recomandăm:

Hannes Swoboda, despre ameninţările preşedintelui la adresa Gabrielei Firea: „Băsescu a atins limita de jos 

Socialiştii sau comuniştii europeni?

Swoboda cere reguli comune pentru acordarea cetăţeniei în statele UE, exemplificând cu moldovenii

Hannes Swoboda, eurodeputat S&D: „Temerile cu privire la imigraţia românilor şi bulgarilor în Marea Britanie sunt mult exagerate”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: