Groapa de evenimente din centrul municipiului a intrat în renovare. Investiţia este de aproximativ 100.000 de euro

Groapa de evenimente din centrul municipiului a intrat în renovare. Investiţia este de aproximativ 100.000 de euro

Sub lemnul din groapa de evenimente îşi aveau cuibul şobolanii şi nevăstuicile - foto: Primaria Satu Mare

Termenul de finalizare al lucrării este sfârşitul lunii mai, pentru ca aceasta să fie funcţională pentru Zilele Oraşului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Municipiului Satu Mare a dat drumul lucrărilor de reabilitare a centrului nou, respectiv a locului destinat evenimentelor din Pasajul Corneliu Coposu, cunoscută drept şi Groapa lui Gyusi, fiind realizată pe vremea fostului primaru, Iuliu Ilyes.
 
Groapa a fost în decursul ultimilor ani, din lipsa unei întreţineri corecte, un pericol pentru cei mici, pentru că nu au fost puţini copiii care au căzut în găurile din pardoseaua de lemn, din care s-au desprins bucăţi. Unii dintre ei s-au ales chiar cu răni urâte după ce bucăţi din lemn i-au lovit în faţă sau în abdomen.
 
De asemenea, sub acele bucăţi de lemn şi-au găsit sălaş şobolani şi nevăstuici, care au putut fi văzute frecvente mişunând prin zonă.
 
Costurile cu renovarea gropii sunt de 450.000 lei, fiind vorba de înlocuirea lemnului cu unul mai rezistent. Lucrările trebuie să fie gata pe sfârşitul lunii mai, atunci când se vor organiza Zilele Oraşului.
citeste totul despre: