FOTO VIDEO Cum promovează bibliotecarii din Satu Mare lectura: prin cea mai ecologică modalitate de transport, bicicleta

FOTO VIDEO Cum promovează bibliotecarii din Satu Mare lectura: prin cea mai ecologică modalitate de transport, bicicleta

Ideea de a organiza o acţiune de acest gen, în premieră pentru România, a venit în urma unui schimb de experienţă între bibliotecarii din Satu Mare cu cei din Polonia   FOTO  Cristina Cîcău

Bibliotecarii din Satu Mare au inventat o nouă metodă de a promova lectura şi implicit biblioteca prin cea mai ecologică modalitate de transport- bicicleta. Aceştia au reuşit să adune azi, în centrul oraşului, la ediţia a doua a acţiunii “Pedalez pentru bibliotecă”peste 500 de sătmăreni care au făcut turul oraşului pe bicicletă.

Campania de promovare şi susţinere a bibliotecii, a lecturii şi a serviciilor oferite de biblioteca publică printr-o modalitate ecologică de transport, bicicleta, a ajuns anul acesta la ediţia cu numărul II. Bilbiotecarii au reuşit să adune la acţiunea de anul acesta peste 500 de sătmăreni, toţi înarmaţi cu câte o bicicletă.

Bicicliştii au pedalat, roată la roată, pe un traseu bine stabilit, sub escorta poliţiei rutiere, până în Grădina Romei. Acolo, în timpul unui bine-meritat repaus de o jumătate de oră, participanţii au avut parte de surprize pregătite de organizatori. Traseul de retur a avut avea finishul pe platoul din faţa Consiliului Judeţean, unde organizatorii au pregătit şi tombole.

Ideea de a organiza o acţiune de acest gen, în premieră pentru România, a venit în urma unui schimb de experienţă între bibliotecarii din Satu Mare cu cei din Polonia. În scurta vizită, sătmărenii au aflat cum funcţionează sistemul bibliotecilor de acolo.

„Ideea de a pedala pentru cauza bibliotecii a venit chiar de acolo, polonezii organizând în fiecare an acţiuni de acest gen. Programul Biblionet a facilitat acel schimb de experienţă dar a şi dotat bibliotecile din anumite judeţe cu echipamente şi calculatoare. De asemenea, i-a învăţat pe bibliotecari nevoile comunităţii şi modalitatea de a se adapteza la ele“, a declarat Daniel Pop, coordonator regional Biblionet, la prima ediţie a evenimentului.

Prima ediţie a evenimentului “Pedalez pentru bibliotecă”din 2013 a fost premiată la secţiunea Impact, Advocacy & Mobilizarea comunităţii în cadrul Conferinţei Naţionale Future Libraries desfăşurată la finele anului trecut, la Bucureşti, “pentru campania de promovare a importanţei bibliotecii în comunitate, a lecturii şi a unui mod de viaţă sănătos şi activ”.

“Acest premiu ce i-a revenit Bibliotecii Judeţene Satu Mare pentru derularea campaniei de advocacy şi mobilizarea comunităţii “Pedalez pentru bibliotecă” este o recunoaştere, pe plan naţional, a implicării şi profesionalismului bibliotecarilor sătmăreni. Invităm întreaga comunitate să se alăture campaniei noastre şi să ne ducă mai departe mesajul: Biblioteca este importantă !”, a declarat directorul interimar al Bibliotecii Judeţene Lacrima Camelia Istrăuan.

Vă recomandăm şi

Bibliotecarii din Satu Mare se pregătesc pentru "Pedalez pentru bibliotecă", ediţia a II-a. Prima acţiune a fost premiată la Conferinţa Naţională "Future Librariers"

Topul celor mai bune oraşe din lume pentru biciclişti

FOTO VIDEO Biciclist mort sub privirile neputincioase ale fratelui său

FOTO Poliţiştii rutieri şi proiectul "Şcoala altfel". Un accident cu victime, lecţie demonstrativă pentru 250 de elevi

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: