FOTO Vizită de patru zile. Principele Nicoale a servit la Negreşti Oaş tradiţionalele “boace” şi “pita”de mălai

FOTO Vizită de patru zile. Principele Nicoale a servit la Negreşti Oaş tradiţionalele “boace” şi “pita”de mălai

Principele Nicolae îşi va finaliza vizita joi, 10 aprilie, printr-o îîntâlnire cu mediul de afaceri

În perioada 7-10 aprilie 2014 Alteţa Sa Regală Nicolae, Principe al României efectuează o vizită în judeţul Satu Mare. În primele trei zile petrecute pe meleagurile Sătmarului, Principelui i-au fost prezentate câteva obiective turistice dar şi tradiţiile din Ţara Oaşului, unde a servit tradiţionalele “boace” şi “pita”de mălai.

Alteţa Sa Regală Nicolae, Principe al României a venit luni la Satu Mare aterizănd pe Aeroportul Internaţional Satu Mare. Luni a vizitat Colegiul Naţional Doamna Stanca, un liceu de elită a judeţului, unde, Alteţa Sa a fost primit de elevii instituţiei de învăţământ îmbrăcaţi în port tradiţional cu pâine şi sare. A vizitat câteva săli de clasă şi i-a fost pregătit un scurt moment artistic. 

Principele Nicolae al României s-a întâlnit cu prefectul judeţului Satu Mare Eugeniu Avram şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef, directorul CJPCCT Felician Pop care i-au prezentat judeţul Satu Mare, clădirea Palatului Administrativ şi au evocat amintiri despre întâlnirea cu regele Mihai I. Seara de luni a mai cuprins un concert la Filarmonica “Dinu Lipatti” Satu Mare, unde Alteţa Sa s-a delectat cu un program oferit de Trio Consonantia.          

Marţi programul a început cu o vizită la Turnul Pompierilor de unde Principele Nicolae a putut vedea tot oraşul. Programul a continuat cu vizitarea Castelului Karoly din municipiul Carei, a criptei familiei Karoly din  localitatea Căpleni şi s-a încheiat în localitatea Ianculeşti, în Ţara Moţilor, unde Principele a stat de vorbă cu oamenii, s-a bucurat de programul artistic şi a servit plăcinte moţeşti.

Miercuri, ASR Nicolae a vizitat Palatul Episcopal Romano-Catolic, Biserica Ordotoxă „Adormirea Maicii Domnului” şi a plecat la Negreşti Oaş pentru a vedea portul şi tradiţiile din Ţara Oaşului. A servit tradiţionalele boace şi pită de mălai, a urmărit spectacolul artistic şi a stat de vorbă cu meşterii populari.

Principele Nicolae îşi continuă vizita joi, 10 aprilie, participând la o întâlnire cu mediul de afaceri ce va avea loc la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare – intitulat „Calitatea mediului de afaceri şi creşterea economică”.

Vă recomandăm şi

Principele Nicolae vizitează Satu Mare

Principele Radu: „Părinţii voştri aveau la căpătâiul patului nu un telefon sau Ipad, ci o carte”. ASR s-a întâlnit cu prichindeii la doi paşi de o căprioară

Principele Radu al României, prezent marţi la Bistriţa

Principesa Moştenitoare va decora, în numele Majestăţii Sale Regelui, personalităţi din România, Elveţia, Marea Britanie, Franţa şi Japonia

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: